Aseksuel giver brugerne svar: Jo, min mand har gjort alt det, en kvinde kan forlange

48-årige Marianne Bording svarer på spørgsmål fra TV 2's brugere. Det er ikke alle, der forstår, hvordan man kan leve uden at have lyst til sex.

Er det naturligt at være voksen, men aldrig have lyst til sex? Ja, har flere aseksuelle fortalt i TV 2 den seneste uge. Alligevel har flere af TV 2's brugere undret sig.

- Måske har I bare aldrig mødt den rigtige mand, der kunne tilfredsstille jer, skriver Sonja Dahl blandt andet på TV 2 Nyhedernes Facebook-side.

Men det afviser 48-årige Marianne Bolding, der hører til den del på en til to procent af verdens befolkning, som er aseksuelle.

- Den slags kommentarer har jeg hørt til hudløshed. Og det er ikke rigtigt for mit vedkommende. Jeg har haft to langvarige, dejlige forhold med mænd, jeg har elsket. Og de har villet gøre alt det for mig, som man kan forlange af en mand over for en kvinde, når det drejer sig om det seksuelle, siger Marianne Bolding.

aseksuel

Den mest almindelige definition på aseksualitet er, at man ikke oplever seksuel tiltrækning. Folk oplever dog deres aseksualitet forskelligt, og der er ikke én fast eller korrekt definition på at være aseksuel.

- Men det har ikke vakt nogen lyst eller fornøjelse hos mig.

Marianne Bording har to teenagedøtre, har været gift i 13 år med børnenes far og er for et par år siden kommet ud af et forhold på syv år.

Hvorfor Marianne Bording har involveret sig i forhold, selv om hun ikke har lyst til sex, forstår Sigrun Gran ikke.

- Hvorfor gifter man sig og sætter to børn i verden og siger, at man ikke har lyst til sex? Hvorfor gøre det, hvis man ikke har lyst? Så burde man leve alene. Stakkels din mand, skriver hun på Facebook.

aseksuel forholdet til sex

Om man er seksuelt aktiv, er ikke afgørende for, om man kan identificere sig som aseksuel. Nogle aseksuelle har sex; andre har ikke. Nogle aseksuelle har det fint med sex og seksuelt indhold i f.eks. film og bøger, andre aseksuelle bryder sig ikke om det. Og atter andre synes bare det er kedeligt.

Men Marianne Bolding har ikke altid vidst, at hun var aseksuel.

- På det tidspunkt var jeg ikke bevidst om, at det var det, jeg var. For mig var det normalt at leve i et forhold. Jeg ønskede mig børn og familie, og så var det jo det, jeg gjorde.

- Jeg fandt en mand, jeg var utroligt glad for og forelsket i. Jeg kunne jo godt mærke, at når det kom til det seksuelle, så var lysten der ikke. Men jeg valgte at leve med det, for jeg tænkte, at det var en del af et forhold - og måske forandrede det sig. Det gjorde det bare ikke for mig, forklarer Marianne Bolding.

Aseksuel onani

Ligesom med sex er det ikke afgørende for din aseksualitet, om du masturberer eller ej - det har ikke nødvendigvis noget at gøre med, om man føler seksuel tiltrækning til andre.

Det siges, at en aseksuel engang fik spørgsmålet “Hvad kan være bedre end sex?” og dertil svarede “Kage?”. Siden da har kage været brugt som en slags symbol for aseksuelle.

I dag er Marianne Bolding medlem af Foreningen for Aseksuelle.

- Jeg er faktisk super glad for at have fundet ud af, at der findes den her gruppe, og at det er der, jeg hører hjemme. Det giver sådan en ro og lettelse. Men jeg er ked af, at jeg ser det som en forhindring for at være i et forhold. Så det kan da godt være, at det bare er mig alene resten af livet.