Kim mistede sit job hos politiet, fordi han lavede sjov på Facebook

Kim Nielsen havde fået job hos politiet, men blev fyret, fordi han lavede satiriske klip på Facebook.

Skal politiet blande sig i, hvad deres ansatte laver – eller har lavet – i deres fritid? Det er spørgsmålet i sagen om Kim Nielsen, som i årevis har lavet satire på nettet i sin fritid.

De sjove indslag på nettet, hvor Kim Nielsen fra Næstved bl.a. spiller rollen som den upassende provokatør Roberto, har nu kostet Kim Nielsen jobbet hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, hvor han netop havde fået arbejde som operatør i politiets fotovogne.

- Det har altid været en drengedrøm. Det var fantastisk at blive ansat i politiet. Efter cirka tre måneder ringede de så og sagde, at de agtede at trække ansættelsen tilbage. Deres forklaring var, at de havde fundet ud af, at jeg har en fortid som skuespiller og komiker – og har lavet nogle kontroversielle klip. Den rolle var ikke forenelig med et job i politiet, fortæller Kim Nielsen.

- Det er ikke mig, men min rolle

Godt en måned inden Kim Nielsen fik drømmejobbet i politiet begyndte han frivilligt at fjerne alt sit materiale fra nettet.

- Jeg skulle jo ikke bruge det mere. Jeg skulle ind til politiet, og skulle ikke lave den slags mere. Nu skulle jeg jo arbejde der, forklarer Kim Nielsen.

Han fik et brev fra politiet, hvori der stod, at han havde optrådt krænkende og upassende.

- Når de skriver, at jeg har optrådt krænkende og upassende, så er det ikke rigtigt. Det er ikke mig, men min rolle Roberto, som har optrådt krænkende og upassende. Han er jo indbegrebet af alt ondt – en opsummering af adfærden på Facebook, fortæller Kim Nielsen.

Udover Roberto spiller Kim Nielsen også rollen som Simon – en hurtig type, der tager nogle stoffer og lever livet i overhalingsbanen.

- Han er jo også bare en rolle, og det har politiet også sagt, at man er klar over. De kan bare ikke lide det, forklarer Kim Nielsen.

- Jeg havde slettet alt

Simon er en ældre rolle, som Kim Nielsen optrådte med, da han indspillede en sketch med Danish Dynamite-drengene, som er kendt fra TV 2 Zulu. Kim Nielsen har prøvet at tale sin sag over for politiet, men uden held:

- Hvad fanden er det for noget? De skal da ikke fyre mig på grund af nogle roller, jeg har haft. Jeg skrev til dem, at jeg var villig til at indgå aftaler med dem. Jeg ville sågar gå på kontanthjælp og have en prøvetid. Jeg havde jo slettet alt, så hvorfor skulle de nu begynde på det her, men det var bare ud af vagten med mig.

Det er ikke første gang, at Kim Nielsen er kommet i problemer på grund af sine kontroversielle roller på nettet.

Fyret af samme årsag i 2014

I 2014 blev Kim Nielsen fyret fra sit arbejde i en ungdomsklub i Haslev. Fyringen kom efter at nogle forældre havde klaget over hans satiriske klip på Facebook.

Ledelsen i klubben skrev blandt andet i opsigelsen, at Kim Nielsens privatliv som komiker ikke kunne forenes med hans virke som rollemodel i klubben.

- Det gik ellers rigtig godt. Jeg havde et godt forhold til mine kolleger og de unge mennesker, der var der. Det gik rigtig godt, og forældrene kunne godt lide mig. Men så var der en mor, som ikke kunne lide det jeg havde lavet, så hun skrev en længere klage over mig, fortæller Kim Nielsen.

Han overvejer nu, om han skal forfølge drømmen om at blive komiker og skuespiller på fuld tid.