Børn med Downs vilde med håndbold: - Det giver bare skide meget livsglæde

Tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen har lavet et håndboldhold for udviklingshæmmede børn, og det er blevet et kæmpe hit.

I Gistrup lidt uden for Aalborg har en tidligere landsholdsspiller lavet et nyt håndboldhold, der er blevet noget af et tilløbsstykke.

Rikke Nielsen har en datter med Downs Syndrom. Hun kunne ikke finde et sted, hvor hendes datter kunne spille bold, og så tog hun sagen i egen hånd.

- Allerede første gang, kom der 15-20 stykker, så mit foreningshjerte var ved at falde ud af begejstring, fortæller Rikke Nielsen.

Holdet består nu af 25 udviklingshæmmede børn i alderen 6 til 14 år.

- Det er bare så fantastisk, og det giver bare skide meget livsglæde det her. Prøv at se den attitude de unge mennesker har - det er helt fantastisk, siger Rikke Nielsen, mens hun gør klar til dagens træning.

- Jeg går bare og smiler, fordi, jeg synes, det er så stort. Lige meget, hvad for et plan man spiller håndbold på, så kan man jo se, at den der glæde for bolden, den er der på alle niveauer, lyder det fra den tidligere topspiller.

Opbakning på sidelinjen

Her i hallen må skridtene gerne være for store og for mange.

- Det skal ikke altid være pakket ind. Nu ved jeg selv hjemmefra med Magda, at jo mere normalt det kan være, jo bedre er det. Selvfølgelig skal de have nogle specielle rammer, men foreningslivet her er ligesom alle andre steder. De kommer jo også bare for at svede og grine og begejstre, og de synes det er fantastisk, siger den stolte initiativtager.

Også dem på sidelinjen bakker op om det populære tiltag.

- Ligesom det er vigtigt for andre børn at være del af et andet fællesskab end det, der måske hører til i skolen, så er det også vigtigt for min datter at komme her og være del af et håndboldhold, siger Mikael Espensen, som er far til en af pigerne på holdet.

Nu håber træneren bare at flere følger med:

- Hvis vi kan få spredt det ud og få fortalt, at det ikke er sværere end bare at samle nogle engagerede mennesker og sætte nogle kegler op. Så får man så meget igen.

Rikke Nielsen håber på, at der kommer tilstrækkelig mange lignende hold, så der i fremtiden kan afholdes turneringer.