Den sårede betjent fra Christiania får overvældende støtte

Kollegaer til betjenten, der blev skudt i hovedet på Christiania, præsenterer nu det flotte resultat af deres indsamling blandt danskerne.

Siden en ung betjent blev skudt i hovedet på Christiania, har venner og kollegaer samlet ind for at støtte hans familie og gravide kæreste.

Mandag morgen kunne indsamlingsgruppen så aflevere et helt specielt brev til deres kollegas familie. I brevet annoncerede de resultatet af indsamlingen, som sluttede søndag:

Én million og 46.000 kroner.

- Familien blev meget bevæget over gavmildheden, siger Ole Madsen, der er stifter af indsamlingen og var med til at overrække nyheden. 

Danskernes mange bidrag i løbet af den sidste måned går direkte til familien, men er blandt andet øremærket til at betale for den omfattende genoptræning, som den sårede betjent skal igennem.  

- Det har været en svær tid for familien, så det er rart at kunne overbringe en positiv nyhed, der trods situationen kan gøre det det hele lidt mere overkommeligt, siger Ole Madsen.

Betjenten svævede i længere tid i livsfare, men lægerne har fastslået, at han overlever.

- Han skal have al den hjælp, han kan få

Ole Madsen startede i første omgang indsamlingen i en lukket gruppe for sine kollegaer i politiet, men da han tog initiativ til at gøre indsamlingen offentlig, tog det pludselig fart. 

Den lukkede Facebook-gruppe, hvor han administrerede donationerne, nåede hurtigt over 4000 medlemmer og over 500.000 indsamlede kroner.

- Han skal have al den hjælp, han kan få. Både genoptræningen og det at få skaderne anerkendt som arbejdsskade kan have lange udsigter. Det flotte beløb giver familien frihed til at få den helt specifikke hjælp, som de har brug for - om det så er i udlandet eller uden for det offentlige sygehusvæsen, siger han.

Han fremhæver også behovet for at støtte familien, som i lang tid har levet med en uvished om, hvordan deres kæres tilstand ville udvikle sig.

- Jeg er i processen blevet kontaktet af flere, der selv har været ude for en arbejdsulykke eller har været pårørende til nogen. De har fortalt, hvor meget det betyder, at familien får plads i budgettet, hvis de for eksempel ikke orker at lave mad eller til babyting, som min kollegas familie nu har brug for, siger han. 

Fremtiden skal bringe mere støtte 

Den støtte og det sammenhold, som Ole Madsen har oplevet i forbindelse med indsamlingen, vil han gerne føre videre. Derfor arbejder han nu for at oprette en fond til støtte for betjente, som bliver alvorligt sårede i deres arbejde. 

- Det har været meget hårdt efter han blev skudt, men jeg har til gengæld aldrig oplevet sådan en stor fællesånd. Det er det flotte resultat også et vidne om, siger han. 

Den sårede betjent blev skudt den 31. august under et aktion på Christiania. Han ville anholde en formodet hashhandler - den nu afdøde 25-årige Mesa Hodzic - da den unge mand trak en pistol og skød betjenten i hovedet. Hans kollega og en lokal blev også skudt, men ikke alvorligt.