Samfund

Charlotte i tårer på gågaden: Nu vælter det ind med støtte

Danskernes Partis uddeling af 'asylspray' i Haderslev vakte i går forargelse. En grådkvalt kvinde møder nu massiv opbakning på Facebook.

Det vakte forargelse og furore på gågaden i Haderslev, da det stærkt højreorienterede og nationalistiske parti Danskernes Parti i går uddelte hårspray til tilfældigt forbipasserende med titlen 'asylspray'. Sprays, der er tiltænkt kvinder, som vil forsvare sig mod eksempelvis en voldtægtsmand. 

En af dem, der blev overvældet af sine følelser var Charlotte Bech, der brød ud i gråd, da hun blev tilbudt en af de kontroversielle sprays.

- Der er jo ikke nogen, der kommer her for sjov. De har været igennem så meget og så få at vide, at de er så uønskede, at vi er nødt til at have en spray mod dem. En ting er holdningen om, at vi ikke har kapaciteten eller en holdning om, at nogen måske ikke passer ind i vores kultur. Men at lave det til en joke – det er ikke okay, sagde en grådkvalt Charlotte Bech, der har nære venner med familie i en flygtningelejr.

Der blev uddelt lidt over 100 sprays i Haderslev.

Stor opbakning til krænket kvinde på Facebook

Videoen, der viser uddelingen af asylspray, er allerede blevet set af 440.000 på Facebook. Langt de fleste skriver i kommentarfeltet på TV 2 Nyhedernes Facebook-side, at de er imod uddelingen af spray, og adskillige støtter Charlotte Bech.

Facebook-bruger Margit Rønsholt skriver:

- Hvor er I da tarvelige helt ind i sjælen. Vi har her en kvinde, der er rystet i sin grundvold og reagerer følelsesmæssigt på det, hun har oplevet. Hun er en ærlig, STÆRK kvinde, der ikke har mistet sin empati, hvilket er mere end man kan sige om JER! Hun har min fulde støtte og sympati, og jeg forstår hende fuldstændigt.

Opslaget har indtil videre fået næsten 2400 likes.

Brugere fyldes med væmmelse

Margit Rønsholt er langt fra alene om at komme med opbakning til Charlotte Bech.

Morten Aurvig Brøndum skriver:

- Den pige har netop fanget essensen i medmenneskelighed og empati!!

Line Faust Friis noterer sig Danskernes Partis metode:

-  Jeg skræmmes og væmmes ved, at andre kan have et syn på vores medmennesker som om, de var genstande.

Og Kristina Pedersen giver:

- En kæmpe stor thumbs op til kvinden i videoen. Hvad er det dog for nogle mennesker vores land rummer? Fy for pokker!

Spray uddeles igen torsdag

Til trods for de mange negative reaktioner som Danskernes Parti er blevet mødt med, fortæller formand Daniel Carlsen, at partiet vil gentage spray-uddelingen på torsdag.

- Byen er endnu ukendt, men det bliver et sted i Jylland, siger Daniel Carlsen.