TOP 5: Her er Danmarks største YouTube-stjerner

I aften kåres Danmarks bedste youtubere ved en prisfest i København. Her er en Top 5 over landets største YouTube-stjerner.

I aften bliver Danmarks bedste youtubere kåret. Det sker til award-showet Guldtuben, der bliver afholdt på Det Kongelige Teater i København. Her bliver vinderne kåret i 12 forskellige YouTube-kategorier.

Fakta om Youtube

  • Youtube.dk blev lanceret i februar 2013. Det indebærer, at danske 'youtubere' nu kan tjene penge på deres videoer via annoncer. 
  • En undersøgelse lavet af Google, Gallup og analysefirmaet Ipsos viser, at 75 procent af danskere mellem 13 og 64 år har brugt Youtube, og at Youtube dagligt bruges af 29 procent af danskere på 15 år og opefter.
  • Mere end 800 millioner unikke brugere besøger Youtube hver måned.
  • 60 timers video uploades hvert minut, og der vises over fire milliarder videoer hver dag.

Vi har i den anledning bedt ekspert i sociale medier, Jacob Holst Mouritzen, give Danmarks fem største YouTube-stjerner et par ord med på vejen.

Armin

- Han har god humor og et knivskarpt koncept. Han er typen, der ynder at laver sjove prank-interviews. Han er helt klart underholderen. Altid ligeglad og iskold.

Eiqu Miller

- Han er en high energy-type med fuld fart på. En af drengene, der altid laver fis og ballade med vennerne. Alle hans videoer er drevet af en drengerøvsagtig attitude.

Kristine Sloth

- Hun er den meget ærlige type. Hun taler ofte om sig selv og sine problemer.  Den digitale storesøster, som alle hendes følgere ser op til og beundrer. Og så er hun kendt for at være meget bramfri.

Rasmus Brohave

- Han er enhver svigermors drøm og pigerne er vilde med ham. Han har også drengene med, fordi han laver cool stuff - såsom at stå på skateboard. Han er en slags allround-youtuber.

Julia Sofia

- Hun er lidt i samme boldgade som Kristine Sloth, men er mere over i styling og makeup. Men hun har også rollen som den digitale storesøster over for sine følgere, hvor hun åbner op og taler om f.eks. kæresteproblemer.