Samfund

Øllebrød til USA: Mary og Løkke i begejstring over Meyers madtempel

Kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Claus Meyers nordiske madtempel i New York. Og de var svært begejstrede.

Højtbelagt smørrebrød og øllebrød med en ordentlig klat flødeskum. Det er retter, som danskerne har fået indenbords siden barnsben, og som på mange måder er en del af den danske og skandinaviske madkultur.

Men hvorfor skal resten af verden snydes for de geniale retter, vi danskere har mæsket os i i årevis?

Det skal de måske heller ikke længere. For tidligere på året åbnede den gastronomiske iværksætter Claus Meyer nemlig et madtempel på Grand Central Station i New York. Og hér bliver der serveret alt fra smørrebrød og hotdogs til øllebrød for amerikanerne.

Royalt besøg

I næste uge indleder kronprinsparret et storstilet erhvervsfremstød i USA, men onsdag tyvstartede kronprinsesse Mary, da hun sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Claus Meyer og Great Northern Food Hall på den berømte hovedbanegård i New York. 

Hér blev der diskuteret eksport af dansk madkultur til USA, der er Danmarks tredjestørste eksportmarked, og kronprinsessen var imponeret over Meyers madoase.

Efter rundvisningen blev frokosten indtaget på Meyers restaurant, som også ligger på stationen, restaurant Agern.
Claus Meyers Great Nordic Food Hall har til huse på New Yorks hovedbanegård.

- Det er utroligt spændende, og det er en stor satsning. Men det viser flot dansk og skandinavisk madtradition og skandinavisk design. Så jeg synes, det er en flot måde at sætte Danmark og Skandinavien på kortet herovre, fortalte kronprinsessen til TV 2.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen var begejstret.

- Dansk eksport har jo kæmpe succes i USA herover på mange forskellige områder. Og så have sådan et udstillingsvindue hér, det er jo fantastisk, sagde han.

New Yorks bedste hotdogs

Tilbage i juli måned fik Claus Meyer rosende ord for sine 'Danish Dogs' af den amerikanske madanmelder Steve Cuozzo. Blandt andet beskrev han de danske hotdogs som "New yorks bedste". 

- De detroniserer den regerende hotdogbod på Nomad Bar samt min seneste favorit. Meyer gør meget af det rigtige, og jeg kommer tilbage efter mere, skrev han blandt andet i anmeldelsen.