Stjernearkitekt designer fremtidens studiebolig: Og den er flydende...

16x9
Den verdenskendte danske stjernearkitekt Bjarke Ingels har designet de flydende lejligheder. Foto: TV 2

Fremtidens studiebolig kan være en lejlighed i en container på vandet tegnet af Bjarke Ingels.

Skibscontainere ombygget til flydende studieboliger drevet på solenergi.

Måske lyder det ikke særlig poetisk, men Urban Riggers kan gå hen at blive et godt bud på fremtidens studiebolig.

Det er iværksætteren Kim Loudrup, som i samarbejde med den verdenskendte danske artikekt Bjarke Ingels har udtænkt container-øen som et nyt bud på en studiebolig. Projektet blev præsenteret på Refshaleøen i København mandag.

Træt af evig mangel på studieboliger

12 studerende kan bo på hver ponton, der består af lejligheder i gamle skibscontainere omkring en atriumgård. Øverst er der fælles tagterrasse og i kælderen teknik- og varmerum samt fitness- og legerum. Fra Refshaleøen giver det en storslået udsigt ind over den københavnske skyline med Marmorkirke og Vor Frelsers Kirkes tårn.

- Tanken er, at folk skal kunne bo her i fællesskab, uden at det skal koste for meget, lyder det fra Kim Loudrup, der fik ideen for snart fire år siden, fordi han var træt af at høre om den evige mangel på studieboliger.

Bjarke Ingels gik med i projektet og designede lejlighederne, som er fordelt i containerne.

24 pontoner til Gøteborg

Han har forsøgt at udnytte pladsen, så godt det er muligt i de forholdsvis smalle containere. Mandag gik han begejstret rundt og kiggede på pontonen, som er blevet malet i en sart turkis farve.

- Farven er en blanding af caribisk piratlandsby og den officielle farve på danske fiskekuttere, griner han tydeligt tilfreds med både projekt og farvevalg.

12 studerende kan bo på hver ponton.
12 studerende kan bo på hver ponton. Foto: TV 2

- Det her er helt klart et bud på fremtidens studiebolig, siger han og fortæller, at Gøteborg har bestilt 24 pontoner, der skal udgøre en studie-landsby på vandet i vores naboland. Der er også interesserede kunder i Horsens, Vejle, Haderslev og sågar Frankrig.

Husleje på 4-6000 kroner

Ifølge Kim Loudrup vil prisen på boligerne ligge mellem 4000 og 6000 kroner.

- Og det er inklusiv mad, griner han.

- Hvis de har en fiskestang, har de føden!

I princippet kan pontonerne ligge overalt i en havneby. De kan tilsluttes det eksisterende kloaknet, og de kan flyttes efter behov.