Samfund

Her er Linkedin-tricket der får arbejdsgiverne til at kontakte dig

En undersøgelse viser, at opdateringer om udlandsophold på din Linkedin-profil, ofte giver henvendelser fra arbejdsgivere.

Hvis du opdaterer din Linkedin-profil med et studieophold i udlandet, er der stor chance for, at du får henvendelse fra et firma, som er interesseret i at tilbyde dig et job.

Ifølge EDU, der har specaliseret sig i at formidle ophold i udlandet, oplever mange studerende ekstra opmærksomhed fra arbejdsgivere, når de opdaterer profilen med udlanddsstudier. Ifølge EDU har headhunterne ligefrem sat jagten på rejselystne studerende i system.

En undersøgelse, som EDU har foretaget blandt knap 500 af sine studerende, dokumenterer interessen. Fem procent oplevede direkte henvendelser umiddelbart efter, at CV-opdateringen var foretaget på det professionelle sociale medie Linkedin.

Søgning sat i system

Rekrutteringsfirmaer bekræfter, at de har sat søgningen blandt de studerende i system.

- Vi har digitale værktøjer, der overvåger deres profiler, og når de opdaterer profilen med et udlandsophold, bliver de meget mere interessante – og så tager vi fat i dem, siger Joan Berglund, der er regionsdirektør i rekrutteringsfirmaet Randstad.

For arbejdsgivere signalerer et udlandsophold mod, nysgerrighed og selvstændighed, mener hun.

- Dem, der ikke har læst i udlandet, vil ofte se det som en barriere at skulle arbejde sammen med kollegaer fra andre kulturer. Det gør dem, der har været af sted, ikke – de synes, det er spændende og ser det som en fordel, siger hun.

Udlandsophold banede vej for drømmejob

Én af dem, der har oplevet, hvordan et studieophold i udlandet pludselig skaber mere aktivitet på LinkedIn, er Kewin Remeczki, som netop er færdiguddannet cand. it.

Han opdaterede i december sin profil efter studieophold på Hawaii Pacific University og fik øjeblikkelig flere henvendelser fra headhunterne.

- Det var ret overvældende. Jeg vidste jo godt, at et udlandsophold er noget, der ser rigtig godt ud på CV’et. Men jeg havde ikke forventet, at det ville have så konkret betydning for mine muligheder for at få job, siger han.

Og en af henvendelserne gav ham det første job efter uddannelsen. I oktober måned rejser Kewin Remeczki til Nespressos hovedkvarter i Schweiz, her skal han være med til at udvikle apps for virksomheden.

Herunder kan du læse om, hvad chefer tjekker, når de kigger på din Facebook-profil: