Samfund

Folketingsflertal vil udvide det danske krigsmandat i Syrien

Danmark skal deltage i bombningen af Al-Qaeda-relaterede grupper i Syrien sammen med Rusland og USA, mener et flertal uden om regeringen.

Når USA og Rusland i dag indleder deres nye, tætte samarbejde om at bekæmpe en række terrorgrupper i Syrien, skal Danmark være med. Det mener et flertal i Folketinget uden om regeringen, skriver Information.

- For mig er det afgørende, at vi er med til bekæmpe totalitære systemer på lige fod med fascisme, kommunisme og nazisme, siger den tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Den holdning bakker Dansk Folkeparti og Liberal Alliance op.

Danmark skal udvide det danske krigsmandat, der i øjeblikket kun dækker angreb på IS, mener forsvarsordfører Leif Mikkelsen (LA).

- Hvis USA og Rusland er enige om, hvem der er skurkene, så synes jeg, at regeringen skal sørge for at få det danske mandat ændret, så vi kan være med, siger forsvarsordføreren.

DF bakker op

DF’s Marie Krarup er enig.

- Danmark skal være med til at bekæmpe dem, der truer os. Og det gør Al-Qaeda. Det vil derfor være fint nok, at de danske fly også kan angribe de grupper i Syrien, der er allierede med Al-Qaeda, siger hun.

Ifølge Forsvarsministeriet dækker det nuværende krigsmandat kun angreb på Islamisk Stat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra forsvarsminister Peter Christensen (V), som er på rejse, men ministerens pressechef oplyser, at #der p.t. ikke er planer om at udvide mandatet for den danske militære indsats i Irak og Syrien".