Samfund

Tidligere barnestjerne er død: Se mandens rørende afsked her

Barnestjernen fra 'Da Lotte blev usynlig' er død af cystisk fibrose.

- Min sol, min højt elskede Mathilde.

Sådan starter den efterladte mand Søren Kristensen sin rørerende afsked på Facebook til sin kone, den tidligere barnestjerne Mathilde Gersy, der døde af cystisk fibrose fredag aften.

- Hun var afklaret og vi fik taget en fin afsked med hinanden. Aktiv dødshjælp var heldigvis ikke nødvendig, skriver han

Fortaler for aktiv dødshjælp

Mathilde Gersby blev kendt herhjemme som den rødhårede Lotte i tv-serien 'Da Lotte blev usynlig', der havde premiere på DR i 1987.

Men den tidligere barnestjerne var født med den arvelige og uhelbredelige sygddom cystisk fibrose, der langsomt ødelægger lungerne. Og som den første i Danmark har hun fået transplanteret et nyt sæt lunger to gange. Senest i 2011.

- Man siger normalt, at man lever syv år med en lungetransplantation. De her har varet i fem år, sagde Mathilde Gersby for blot tre dage siden til TV 2

Her fortalte hun om, hvorfor hun er fortaler for, at aktiv dødshjælp skal gøres lovligt i Danmark.

- Tak for kostbare år

Mathilde Gersby sov ind med sin nærmeste familie omkring sig, og sin afsked på Facebook takker hendes enkemand for den store støtte, familien har oplevet den seneste tid.

- Tak for alt støtten fra alle mulige skønne mennesker, tak for en kærlige og sober pressedækning og særlig tak til det søde personale på Riget som i så mange år, samt her til det sidste, har hjulpet og støttet, trods jeres trange kår, skriver Søren Kristensen.

Nu samler familien sig om at få sendt Mathilde Gersby godt afsted.

- Tak min skat for nogle alt for få, men meget kostbare år. Du vil altid leve i mit hjerte, skriver Søren Kristensen.

Mathilde Gersby efterlader sig manden Søren. De har sammen en søn på 11 år.