Samfund

Danskerne raser: Hvorfor smide Gerardo ud og holde på kriminelle indvandrere?

Gerardo Rodriquez, der skal ud af Danmark fordi han arbejdet lidt for meget som natreceptionist på tre danske hoteller. Privatfoto / TV 2

Gerardo Rodriquez skal ud af Danmark, fordi han arbejdet lidt for meget under sit studie i Danmark. Læserne raser mod beslutningen.

26-årige Gerardo José Lopez Rodriguez fra Venezuela skulle være startet i job hos Siemens Windpower i Danmark 1. oktober. Han er næsten færdig som Master of Science and Business fra Copenhagen Business School (CBS).

Nu har drømmen om en fremtid i Danmark med kæresten forvandlet sig til et mareridt for Gerardo. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har nemlig inddraget hans opholdstilladelse, og Gerardo skal være ude af Danmark 2. oktober.

Årsagen er, at Gerardo i studietiden over en periode på tre måneder har arbejdet i alt 63,5 timer mere i Danmark, end det er tilladt for udenlandske studerende fra tredjeverdenslande som Venezuela.

TV 2 har talt med Gerardo José Lopez, og han er fortvivlet over sin situation.

- For mig vil det være en katastrofe. Hvis jeg skal ud, ved jeg helt ærligt ikke, hvad jeg skal gøre, fortæller han.

Rasende læsere: VÅGN NU OP DERINDE...

På TV 2’s Facebook-side er læserne chokerede over afgørelsen om at smide Gerardo ud af landet.

René Aggergaard starter med at kalde det endnu en ”latterlig udvisning”.

”Smid dem ud der bidrager, betaler skat, arbejder. Behold de kriminelle der dræner kassen. Er de fuldstændig sindssyge dem der sidder og afgør disse sager. Smid for fanden dem ud der kun udnytter systemet/begår kriminalitet og behold dem der gerne vil bidrage/arbejde.. VÅGN NU OP DERINDE...”

Marian Bach er også rystet over beslutningen:

”Nu må det bare stoppe alt det her i kræver alle skal arbejde om de er syge eller ikke. Og så er der endelig nogen der vil arbejde, og det må de ikke, jeg har snart fået nok af Danmark.”

Den altovervejende opfattelse blandt TV 2’s læsere, er at det er lodret forkert at smide arbejdsomme studerende ud af landet, mens myndighederne smider penge efter kriminelle indvandrere, lyder det i mange af kommentarerne.

Mai-britt Rasmussen skriver:

"Nej nu må galskaben da være fuldendt.. Hans forbrydelse består i 63,5 timers arbejde... Ud!! Mens hærværk, tyveri, bedrageri osv giver permanent ophold i Danmark.. Sigøjnerbossen og Co ved vist alt om det..."

Støjberg: Åben for at kigge på reglerne

Det er udlændinge- integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), der er den øverst politisk ansvarlige for at Gerardos opholdstilladelse er inddraget.

- Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag. Generelt vil jeg sige, at jeg er meget åben over for at kigge på reglerne omkring udenlandske studerende og adgangen til at arbejde. Regeringen vil senere komme med et forslag til at ændre reglerne for inddragelse af studieopholdstilladelse, så de bliver smidigere, skriver Inger Støjberg i en kommentar.

- Jeg mener derfor kun, at det skal være alvorlige overtrædelser af en studiearbejdstilladelse, der skal medføre inddragelse uden forudgående advarsel i førstegangstilfælde. Det forslag vil jeg meget gerne drøfte med partierne, siger hun.

Drømmen er forvandlet til et mareridt.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Thursday, September 15, 2016