Samfund

Gerardo arbejdede for meget: Smides ud af Danmark 2. oktober

26-årige Gerardo Rodriguez fra Venezuela skulle være startet i drømmejob i Danmark. Men i stedet er han blevet smidt ud - han har arbejdet for meget.

26-årige Gerardo José Lopez Rodriguez fra Venezuela bor på et værelse i en villa på Frederiksberg. Han skulle være startet i job hos Siemens Windpower i Danmark og Tyskland 1. oktober. Han er næsten færdig som Master of Science and Business fra Copenhagen Business School  (CBS).

Men nu har drømmen om en fremtid i Danmark med kæresten Julie Kold forvandlet sig til et mareridt for Gerardo. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har inddraget hans opholdstilladelse, og Gerardo skal være ude af Danmark 2. oktober, skriver Politiken.

Årsagen er, at Gerardo i studietiden på et tidspunkt har arbejdet i alt 63,5 timer mere i Danmark, end det er tilladt for udenlandske studerende fra tredjeverdenslande som Venezuela.

Har gået på Tørring Gymnasium

Blandt andet har Gerardo, der også har gået på Tørring Gymnasium, tjent til studierne som natreceptionist på tre hoteller i en hotelkæde - og det er i den sammenhæng, han i september, okober, november og december sidste år arbjedede 411,5 timer.

Det er 63,5 timer for meget, eller cirka tre timer for meget om ugen i den periode.

TV 2 har talt med Gerardo José Lopez, og han er fortvivlet over sin situation.

- For mig vil det være en katastrofe. Hvis jeg skal ud, ved jeg helt ærligt ikke, hvad jeg skal gøre, siger han til TV 2.

Støjberg vil gøre regler mere smidige

Det er udlændinge- integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), der er den øverst politisk ansvarlige for at Gerardos opholdstilladelse er inddraget.

- Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag. Generelt vil jeg sige, at jeg er meget åben over for at kigge på reglerne omkring udenlandske studerende og adgangen til at arbejde. Regeringen vil senere komme med et forslag til at ændre reglerne for inddragelse af studieopholdstilladelse, så de bliver smidigere, skriver Inger Støjberg i en kommentar.

- Jeg mener derfor kun, at det skal være alvorlige overtrædelser af en studiearbejdstilladelse, der skal medføre inddragelse uden forudgående advarsel i førstegangstilfælde. Det forslag vil jeg meget gerne drøfte med partierne, siger hun.

Hun understreger dog også, at meningen med reglerne er, at man studerer og ikke arbejder.

- Men jeg vil også gerne gøre det helt klart, at jeg mener, det er vigtigt, at der er klare rammer for, hvor meget man må arbejde, når man kommer hertil som udenlandsk studerende. For meningen med ordningen er jo, at man kommer til Danmark for at studere og ikke for at arbejde, siger hun.