Efter TV 2-afsløringer: Nordea involveret i nye sager om hvidvask

Nye store hvidvaskningssager er nu på vej mod to vekselkontorer. Nordea har efter TV 2’s oplysninger leveret massive mængder 500 euro-sedler til dem.

I kølevandet på TV 2’s afsløringer om hvidvaskning i vekselbranchen bekræfter Københavns Politi nu, at der er nye hvidvaskningssager på vej mod to vekselbureauer i København.

- Der er tale om hvidvaskning og hæleri for rigtig store millionbeløb, siger Steffen Steffensen, politikommissær for Københavns Politi.

Han fortæller, at sagerne oprindeligt er startet som to hashsager, men at man i efterforskningen også fulgte pengemændene.

- Vi har skygget de såkaldte pengemænd, som fragtede hashpengene ned til de to vekselkontorer.”

Men når spørgsmålet falder på om det er Nordea, der har leveret de mange millioner til de to vekselkontorer, så er København Politi tavse.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Steffen Steffensen.

Nordea har leveret milliarder

Men en kilde, der har haft et indgående kendskab til Nordeas levering af kontanter til vekselbranchen bekræfter overfor TV 2, at det er Nordea der har leveret kontanter til de to vekselkontorer og forklarer, at der var tale om massive mængder 500-eurosedler.

Nordea har skrevet til TV 2, at de ikke siden marts 2015 har leveret 500-eurosedler til vekselbranchen.

Nordea er kede af det

Nordea ønsker ikke at kommentere på de nye enkeltsager, TV 2 nu kan afsløre, men skriver, at de i dag er stoppet samarbejdet med vekselbureauer, da de ikke vil blive knyttet sammen med virksomheder, der opererer i gråzonen.

Nordea giver udtryk for at de fortryder, at de ikke tidligere er stoppet med at levere 500 euro-sedler.

-Med den viden vi har i dag, ville vi klart ønske, at vi på et tidligere tidspunkt havde stoppet al handel med 500-eurosedler og nedlagt området. Det er vi kede af, skriver Martin Kjærsgaard Nielsen, pressechef i Nordea i Danmark.