Samfund

Fejl i 43.000 breve til kontanthjælpsmodtagere

Tusindvis af kontanthjælpsmodtagere har i weekenden fået forkerte breve. KMD beklager og har sendt nye breve ud.

43.000 kontanthjælpsmodtagere har i weekenden modtaget et brev, der indeholder fejl.

Det skriver Avisen.dk.

Brevene handler om, hvordan de står i forhold til kontanthjælpsloftet, der træder i kraft den 1. oktober.

Kontanthjælpsloftet

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man samlet kan modtage i kontanthjælp, boligstøtte og særlig støtte (en ydelse til høje boligudgifter til socialt vanskeligt stillede borgere, red.). 

Kontanthjælp og børnepenge er fredet, men det går ud over boligstøtte og eventuelt særlig støtte, hvis man rammer kontanthjælpsloftet. 

Ideen er, at der skal være større gevinst ved at tage et arbejde - selv til mindsteløn.

Kontanthjælpsloftet blev vedtaget i november 2015. 

158.000 kontanthjælpsmodtagere 

Der er sendt breve til cirka 158.000 borgere, men de har skabt stor forvirring. Tusindvis har fået breve, hvor afsenderkommunen er forkert, mens andre er blevet placeret på en forkert sats.

Det fortæller KMD, der varetager opgaven med at udsende breve på vegne af kommunerne, til Avisen.dk.

- Vi har konstateret, at der i brevene, der er sendt til borgere i Jylland og på Fyn, er fejl i afsenderfeltet. Alle breve, der er sendt ud på Fyn, har Odense Kommune som afsender. Alle breve, der er sendt ud i Jylland - på nær Aarhus Kommune - har Esbjerg Kommune som afsender. I alt er der tale om 43.000 fejlbehæftede breve, siger kommunikationschef Christoffer Hellmann til Avisen.dk.

En forkert sats

Den anden fejl betyder, at en nogle kontanthjælpsmodtagere er blevet indplaceret på en forkert sats.

- Fejlen har ramt borgere, som er samlevende med en person, hvor der ikke i systemet er registret samlevers cpr.nr. Fejlene gælder kun breve, der modtages via e-Boks, skriver Christoffer Hellmann.

KMD beklager og sender nu nye breve ud.

- Vi er naturligvis ærgrelige over de to tekniske fejl og de misforståelser, som de kan have givet anledning til. Vi gennemgår nu vores kvalitetskontrol med henblik på at undgå lignende situationer fremover, siger Christoffer Hellmann til Avisen.dk.