Samfund

Fire unge lavede for meget ballade: Sendt på rejse for 400.000 kroner

Holstebro Kommune betalte omkring 400.000 kr. for at sende fire unge ud af byen over sommeren. De unge kom bl.a. til Cypern og Hamborg

Frygten for fire unges ballade fik før sommerferien Holstebro Kommune til at tage en alternativ og dyr beslutning.

De fire unge blev mandsopdækket af pædagoger og sendt på ture til Cypern, Hamborg og København. Ture der i alt har kostet skatteyderne i Holstebro Kommune omkring 400.000 kroner.

Kommunens beslutning har nu fået byens borgere op i det røde felt. Blandt andet på Holstebro Dagblads Facebook-side, hvor reaktionerne er mange og kritiske. ”Falliterklæring”, ”svineri” og ”hul i hovedet” er blot nogle af de kommentarer kommunen får med på vejen.

Forstår borgernes forargelse

Direktør for Børn og Unge i Holstebro, Mads Gammelmark, forstår godt borgernes umiddelbare forargelse, men maner til besindighed:

- Jeg kan sagtens forstå, at folk synes det er en dyr løsning, men alternativet kunne være blevet langt dyrere. Vi har at gøre med nogle unge mennesker, som har meget svært ved at begå sig og holde sig inden for rammerne. Derfor tog vi en velovervejet men hurtig beslutning om at sende dem ud af byen, siger han til TV 2.

- Det er vigtigt, at folk forstår, at der ikke er tale om en ferie med badedyr og sutsko. Vi har lagt en strategi for, hvordan vi kunne arbejde målrettet med de her unge og forsøge at løse deres problemer. Vi kan ikke tvinge dem til at samarbejde, og derfor var vi nødt til at tilbyde dem noget, de havde lyst til at deltage i, forklarer Mads Gammelmark.

Hensyn til borgerne

Han understreger, at kommunens beslutning også er taget for at vise et hensyn til borgerne i Holstebro.

- Vi tog en nøgtern vurdering og kom frem til, at vi ikke havde andre muligheder. Det handler i høj grad også om andre menneskers liv, og derfor var vi nødt til at gøre noget.

Anmodningen om at få de unge ud af byen kom fra politiet, der frygtede ballade blandt ”nogle uheldige elementer”, hvis de havde en hel sommer uden opsyn.

Rettet 9.9.2016 kl. 12.41: En tidligere udgave af denne artikel bragte et arkivfoto, hvorpå der var en genkendelig person. Den pågældende havde intet med indholdet af denne artikel at gøre - billedet er derfor fjernet.