Se billederne: Her vajede flagene for danske veteraner

Den 5. september er officielt den dag, hvor Danmark hædrer sine veteraner og sine udsendte. I dag var der flag, musik og parader over hele landet.

Mandag blev der flaget i hele Danmark for de udsendte. Det er soldater og andre, der er – eller har været – udsendt til verdens brændpunkter af den danske regering.

Dagen blev markeret flere steder i landet, blandt andet på Kastellet i København og foran Christiansborg, hvor kronprins Frederik skridtede paraden af og statsminister Lars Løkke Rasmussen var blandt talerne. Ved Kastellet blev der nedlagt kranse ved monumentet for Danmarks internationale indsats, der blev indviet i 2011.

Den særlige flagdag har været markeret siden 2009.

I år benyttede regeringen samtidigt dagen til at præsentere et nyt udspil, der skal hjælpe veteranerne fra de danske indsatser i udlandet tilbage til samfundet igen. Indsatsen omfatter blandt andet en jobpræmie til arbejdsgivere, der ansætter veteraner emd særlige udfordringer samt flere penge til behandling af veteraner.

Se på kortet her, hvor i verden der netop nu er udsendte danskere:

Her er forsvaret indsat i verden lige nu