Station 2

Her er Elises besked til de personer, der deler hendes nøgenbilleder

19-årige Elise Harritz Hansen taler nu direkte til de eller den person, der har delt nøgenbilleder af hende på nettet - uden hendes samtykke.

- Jeg har haft lyst til at begå selvmord. Sådan lyder 19-årige Elise Harritz Hansens besked til de personer, der har krænket hende ved at dele og modtage nøgenbilleder og videoer af hende.

I slutningen af juli opdagede hun, at en person under dæknavnet ’Sector1’ havde hacket hendes Apple ID og delt hendes allermest intime videoer og billeder med offentligheden.

Senest har en person delt en video, hvor Elise Harritz Hansen giver et blowjob. Videoen blev delt under en kommentar til en af Elise Harritz Hansens profilbilleder på Facebook, men den er nu slettet.

- Jeg har mange grimme til at skulle have sagt, men det undlader jeg. Det er 14-årige drenge og piger, der kommenterer på videoen. Jeg håber, at de en dag de bliver ældre og indser, at der sidder et menneske bag ved, som bliver ked af det og ramt af det her, siger Elise Harritz Hansen.

Efter misæren tog søsteren til den 19-årige blogger Elise Harritz Hansen, 31-årige Ditte Hanna Aagaard, kontakt til flere af forældrene til de unge drenge.

- Mange af dem blev vrede, da de hørte, hvad deres drenge havde skrevet i kommentarerne. Flere af forældrene vidste dog slet ikke, hvad deres børn havde gang i.

Ikke forældrenes skyld

Selvom det kan føles nemt at rette kritikken mod forældrene, så mener Elise Harritz Hansen ikke, at det er dem, der skal stå for skud.

- Det er forkert at give forældrene skylden, for jeg tror ikke, at de er klar over, hvad der sker, siger hun, men tilføjer:

- Det er dejligt at se, at de tager ansvar og bliver vrede på deres børn og lærer dem noget.

Elise Harritz Hansen har et godt råd til forældrene.

- De skal holde øje med, hvad deres børn går og laver. Gå ind en gang om dagen og se, hvad der er sket. Hvis der ikke er tid til det, så vær der for jeres børn og unge, og lyt, når der kommer et opkald som fra min søster, og tag det alvorligt.

Sover ikke om natten

Elise Harritz Hansen mærker dagligt den angst, som krænkelserne har plantet i hende. Hendes nattesøvn er afbrudt af, at hun ofte vågner med et sæt og tjekker sin telefon for at se, om hun er blevet krænket yderligere.

Hun har også et tilbagevendende mareridt, hvor hun bliver tilbageholdt af en mørkhåret mand, som hun ikke kan flygte fra.

- Jeg er sikker på, at de her drømme har noget med hele episoden at gøre, siger Elise Harritz Hansen.

Når hun er vågen og har svært ved at falde i søvn, vælger hun at ringe til sin mor og søster. Også selvom klokken ofte er 3 eller 4 om natten.

- Det er svært at passe mit arbejde. Ofte er jeg træt og har bare lyst til at gå hjem. Der var også engang hvor en mand stirrede på mig på arbejdet. Pludselig blev jeg paranoid og troede, at det var ’Sector1’. Men det er selvfølgelig ikke noget, som jeg har fortalt til min chef, siger Elise Harritz Hansen.