Samfund

Flere anmelder forsikringsskader efter Pokemon Go: 11-årig pige blev kørt ned

Det er rent held, at der endnu ikke har været Pokémon Go-spillere, der er kommet galt afsted, lyder det fra forsikringsselskabet Tryg.

Pokémon Go har sommeren igennem været et stort hit, men selvom mobilspillet har skabt stor glæde hos mange danskere, er der en del, der er kommet galt afsted.

Det viser en opgørelse fra forsikringsselskabet Tryg.

Den seneste måned har Tryg modtaget over ti anmeldelser fra personer, der er er kommet til skade i forbindelse med spillet, og i flere af tilfældene kunne det være gået rigtig galt.

Charlotte Gøttler, CSR- og Forebyggelseschef hos Tryg, fortæller til TV 2, at forsikringsselskabet blandt andet har fået en anmeldelse fra en familie, hvis 11-årige datter blev kørt ned af en bil.

Uheldet skete, da hun kom til at gå ud foran en bil, der påkørte den Pokémon spillende pige.

- Gudskelov slap pigen uden varige mén, men det er rent held, at der ikke sker større personskade i denne sag. Episoden vidner om, hvilke farer, der lurer lige om hjørnet for Pokémon-spillere, som bliver så optagede af spillet, at de helt glemmer deres omgivelser, siger Charlotte Gøttler.

Dreng var ved at falde i havet

Et andet eksempel handler om en dreng, der jagtede Pokémons på en havnemole. I sin iver efter at fange flere var drengen ved at gå ud over kanten, men hans mor opdagede, at der var fare på færde og råbte ham an.

Drengen faldt ikke selv i vandet, men det gjorde hans mobiltelefon til gengæld, fordi han blev forskrækket.

Det er typisk børn og unge, der kommer til skade eller er uheldige. Og i takt med, at der kommer flere og flere anmeldelser, mener Charlotte Gøttler, at det er vigtigt at komme med en opfordring til forældrene.

- Vores anbefaling er, at forældrene taler med deres børn om trafik, og om hvordan og hvornår man skal spille, så man ikke kommer til skade, siger Charlotte Gøttler.

Tryg er overrasket over, at der er kommet så mange skadesanmeldelser i forbindelse med Pokémon Go. Forsikringsselskabet tror ikke, det er alle skader, de har hørt om, og derfor er forventningen, at flere kommer til i den kommende tid.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der havde regnet med den popularitet, de trafikale forstyrrelser og de skader, vi har set. Det er blevet utroligt succesfuldt, så i det her tilfælde har vi meget fokus på børnene, fordi de i forvejen er udsatte i trafikken.

Forsikringen dækker ofte

Med mindre det har været groft uansvarligt, dækker forsikringen, og det gør den i langt de fleste tilfælde, siger Charlotte Gøttler, der dog nævner selvrisikoen.

En umiddelbar tanke kunne ellers godt være, at der kan være tale om grov uforsvarlighed, når Pokémon Go-spillere kommer galt afsted, men det mener Charlotte Gøttler ikke.

- Der er mange skader, som sker, hvor det ikke er meningen, og det er jo derfor, man har en forsikring, siger hun.

Tryg har endnu ikke haft de helt store udgifter til at dække skader i forbindelse med Pokémon Go, men forsikringsselskabet holder øje med udviklingen.

- Der er ikke nogen speciel Pokémon-forsikring på vej endnu, men det kan da være noget, vi skal se på, siger Charlotte Gøttler.

Noget tyder dog på, at interessen for Pokémon Go er for nedadgående. Det kan du læse mere om her.