Samfund

Efter kameraerne slukkede - her spiser 22 Nyhedernes værter insekter

Efter aftenens tema om insekter som menneskeføde bød Poul Erik Skammelsen på melorme-snacks. Og kollegerne gav dem gode karakterer.

Aftenens 22 Nyheder med Poul Erik Skammelsen så nærmere på, hvad vi mennesker skal leve af i fremtiden.

Anledningen var, at der i dag blev dannet et netværk af danske insektproducenter – landmænd, der vil have os til at spise melorme og fårekyllinger i stedet for oksekød og svinekød.

Og Poul Erik Skammelsen havde smagsprøver med i studiet: En danskproduceret insektsnack, lavet af ristede melorme med salt og chili, som han gavmildt bød sine medværter på, mens udsendelsen løb ud.

"Overraskende godt"

De gastronomiske anmeldelser var klart positive:

- Overraskende godt, lød bedømmelsen fra vejrvært Thomas Mørk.

- Udmærket saltsnack. Lidt ligesom tørrede ærter. Jeg har ikke noget forbehold overfor at spise insekter, når de er tørrede. Men når de er bløde og levende, så synes jeg de er vildt ulækre, sagde sportsvært Camilla Nørgaard.

Selv var Poul Erik Skammelsen også positiv:

- Det smager meget godt. Jeg kan godt lide chili-chips, vurderede han.

Plads, vand og drivhusgasser

I løbet af udsendelsen forklarede Poul Erik Skammelsen i tørre tal, hvorfor det på længere sigt giver god mening at spise nogle flere insekter.

Oksekød kræver mindst ti gange så stort areal som insekter for at lave samme mængde protein. Oksekød kræver mindst tusind gange så meget vand som insekterne. Endelig udleder svine- og oksekødproduktion 100-1000 gange så mange drivhusgasser som en tilsvarende produktion af insekt-protein.

Se aftenens indslag om insektfarmen Heimdal og indehaveren Dorte Svenstrup her: