Efter mange borgerhenvendelser: Nu viser politiet kopi af dræbende betonklods

16x9
En bilist mistede tidligt søndag morgen livet efter at være blevet ramt af en betonklods kastet fra en motorvejsbro på Fyn. Foto: TV 2/FYN

Politiet har endnu ikke foretaget anholdelser og beder derfor fortsat offentligheden om hjælp.

Fyns Politi viser nu en kopi af den betonklods, der søndag blev kastet ned på en bil, hvor den dræbte en tysk kvinde og kvæstede hendes mand.

Betonklodsen er cirka 30 kilo tung og blev tidligt søndag morgen kastet ned på det vestgående spor på den fynske motorvej fra motorvejsbroen ved Langesøvej på Vestfyn.

Allerede søndag viste Fyns Politi billeder af to sten, der var kastet ud fra broen søndag morgen. Ingen af dem har dog ramt bilen. Det har en magen til den, som politiet torsdag har vist billeder af til gengæld.  

Betonblokken vejer 30 kilo og bliver lavet hos firmaet IBF i Ejby på Fyn.

Her kan du se en kopi af den dræbende sten, som Fyns Politi torsdag eftermiddag har vist billeder af.

Mange henvendelser - ingen anholdelser

Siden i søndags har Fyns Politi fået mange henvendelser fra borgere, men der er endnu ikke foretaget nogle anholdelser

- Vi er i fuld gang med at få system i de mange henvendelser, så vi først og hurtigt kan rykke på dem, der er mest interessante. Alle henvendelser bliver undersøgt, så vi forhåbentlig kan finde frem til den eller de, der kastede betonblokken ned fra broen, siger Michael Lichtenstein, der leder efterforskningen for Fyns Politi.

Ulykken søndag er langt fra den første, hvor genstande er blevet kastet på forbikørende biler. Og torsdag blev en bil på Hillerødmotorvejen ved Gladsaxe ramt af sten. Heldigvis kom ingen personer til skade.

Du kan blive klogere på tidligere episoder her.

Ulykker, hvor objekter er blevet kastet fra vejbroer

Mere lys på motorvejsbro

Det er ikke første gang, at der er blevet kastet betonklodser, sten eller andre genstande mod biler fra motorvejbroen ved Langesøvej. 

Mange bilister er bekymrede for at kører under broen, og derfor besluttede Fyns Politi og Assens borgmester, Søren Steen Andersen (V), torsdag at sætte midlertidig belysning op på broen.

- Med afsæt i denne drøftelse bliver der nu sat midlertidigt lys op på broen til gavn for sikkerheden for de forbikørende bilister på motorvejen, skriver Søren Steen Andersen på Facebook.