Samfund

Børnehavebørn skal lære at redde liv

Førstehjælp redder liv, og børnehavebørn skal vide hvordan. Børneulykkesfonden, der lancerer ny kampagne. Hvert tredje barn i børnehavealderen kan ikke tilkalde en voksen i tilfælde af en ulykke. To ud af tre kan ikke ringe 1-1-2, hvis det brænder på. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Børneulykkesfonden. Det skal der nu laves om på. Børneulykkesfonden og Hovedstadens Beredskab lancerer en kampagne, der gennem aktivitet og leg skal lære børnehavebørn om førstehjælp. - Når det kommer til førstehjælp er den hurtige hjælp meget vigtig.

Førstehjælp redder liv, og børnehavebørn skal vide hvordan. Børneulykkesfonden, der lancerer ny kampagne.

Hvert tredje barn i børnehavealderen kan ikke tilkalde en voksen i tilfælde af en ulykke. To ud af tre kan ikke ringe 1-1-2, hvis det brænder på. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Børneulykkesfonden.

Det skal der nu laves om på. Børneulykkesfonden og Hovedstadens Beredskab lancerer en kampagne, der gennem aktivitet og leg skal lære børnehavebørn om førstehjælp.

- Når det kommer til førstehjælp er den hurtige hjælp meget vigtig. Børn i Børnehavealderen kan mere, end vi tror, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Kampagnen går under navnet Førstehjælp i Børnehøjde, og skal lære børn i børnehavealderen om basal førstehjælp.

Forløbet skal sikre, at børn kan identificere en person, der er kommet til skade, tilkalde hjælp hos en voksen, lægge en person i stabilt sideleje og ringe 1-1-2.

Det kan de sagtens klare, mener Henriette Madsen.

- Det er ikke fordi, børn skal lave hjertelungeredning, men hvis de kan identificere en farlig situation og tilkalde en voksen eller ringe til alarmcentralen, kan det gøre en stor forskel.

- Førstehjælp handler overordnet om at vise omsorg, og det er jeg sikker på, at små børn godt kan finde ud af, siger hun.

Undervisningen i kampagnen er bygget op af leg og sange. Det er lavet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent, Anne-Dorthe Elling Nilsson.

- Det er vigtigt, når man vil lære små børn om et så alvorligt emne som førstehjælp, at man ikke skræmmer børnene.

- I udviklingen af dette materiale har vi haft megen fokus på, at børnene skal synes, det er sjovt at lære om førstehjælp med en masse aktiviteter og øvelser og blandt andet også en førstehjælpssang, siger hun i en pressemeddelelse.

Kampagnen bliver lanceret torsdag 25. august i børnehaven Konkylien på Østerbro i København.