Samfund

Medie: Ny kræftplan med strålekanoner og fast læge

Flere strålekanoner samt én fast læge tilknyttet hver patient er blandt tiltagene i regeringens nye kræftplan.

Regeringen fremlægger onsdag en kræfthandlingsplan, der skal forbedre behandlingen og hjælpen til danske kræftpatienter. Det skriver Berlingske. Prisen løber op i to milliarder kroner, som afsættes over de næste fire år.

 - Vi har gennem de seneste 10-15 år taget meget store skridt fremad i behandlingen af kræft, men vi skal gøre det endnu bedre. Blandt andet fordi vi kan se, at danskerne har dårligere odds for at overleve visse kræftsygdomme end vores naboer i Norden, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V) til avisen. 

Pengene er konkret delt op i 1,5 milliarder kroner "nye" penge, skriver Berlingske. Kombineret med midler, som SR-regeringen afsatte, lander den samlede sum på 2,2 milliarder kroner frem mod 2020. Planen er den fjerde af sin slags, og det rekordhøje beløb skal blandt andet gå til skannere og strålekanoner. 

Desuden får hver enkelt patient én læge tildelt, der bliver ansvarlig for behandlingsforløbet. I 2014 blev der ifølge Berlingske konstateret 39.000 nye kræfttilfælde blandt voksne i Danmark. Og tallet ventes at fortsætte med at stige. Samtidig levede knap 290.000 danskere i 2014 med en kræftsygdom.