Samfund

Totalskadet af træstamme: Kenneths bil ramt få dage før dødeligt flisekast

Bare tre døgn før en tysk familie blev ramt af en kastet sten fra en motorvejsbro, blev en anden bil totalskadet af en træstamme tæt ved samme sted.

Lidt over midnat natten til torsdag kørte Kenneth Faaborg Schrøder i sin Audi A2 på motorvej E20 tæt ved Odense.

Trafikken var som altid på det tidspunkt meget sparsom og Kenneth Faaborg Schrøder kørte af sted i sine egne tanker. Han var slet ikke forberedt på, at en to meter lagntræstamme pludselig hamrede ned foran hans bil.

- Den rammer lygterne, og da jeg kører hen over den, laver jeg et flyvehop med bilen, fortæller han.

Skifter vognbane for at være sikker

Det lykkedes Kenneth Faaborg Schrøder at få kontrol over bilen og få den kørt ind til siden. Kun bilen fik skrammer, men den var til gengæld så medtaget, at den måtte skrottes.

Og selvom Kenneth Faaborg Schrøders krop kom uskadt fra episoden, slap han ikke helt uden mén.

- Jeg tænker rigtig meget over det. Da jeg skulle køre hjem i aftes, skiftede jeg vognbane for at være på den sikre side. Så det påvirker mig meget, siger han.

- Sæt hegn op

Kenneth Faaborg Schrøders bil blev ramt omkring en kilometer fra det sted, hvor en kastet flise natten til søndag kostede en 33-årig tysk kvinde livet og gav hendes mand svære kvæstelser.

Hans bil blev også ramt ved en bro - hvor vejen Spedsbjergvej krydser E20. Men Fyns Politi kan endnu ikke konkludere endeligt, at træstammen blev kastet eller om den væltede. Selvom Kenneth Faaborg Schrøder ikke kunne se mennesker på broen, er han imidlertid ikke i tvivl, og han mener, det er tid til at skride til handling.

- Man burde sætte noget hegn på ved broerne, så folk ikke kan kaste ting ud, siger han.

Den mulighed afviste regeringen imidlertid allerede i går søndag med budskabet om, at 'det er meget svært at gardere sig mod idioter'.

- Det er et problem, hvis vi skal sikre vores trafikale infrastruktur mod sådan noget. Det vil koste rigtig mange penge, og give en falsk tryghed, sagde partiets transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Ritzau.