Se kortet: Der bliver kastet sten fra broer overalt i Danmark

16x9
Den tragiske sag fra Fyn, hvor en tysk kvinde blev dræbt, da familiens bil blev ramt af en sten, bliver af politiet betegnet som drab. Foto: Politi

Stenkast fra vejbroer skaber problemer for bilisterne over hele landet. Trods dødsfald er der stadig nye episoder.

En tragisk ulykke på motorvejen over Fyn blev søndag den 21. august et eksempel på, hvor galt det kan gå, når der kastes med sten fra broer over de danske veje.

Her blev en bil med en tysk familie nemlig ramt, da en tung betonklods blev smidt fra en motorvejsbro, og en 33-årig kvinde omkom.

Siden er det sket igen flere gange - senest natten til fredag den 2. september, hvor en mandlig bilist blev ramt af en sten på forruden under cykelbroen ved motorvejen ved Gullestrup.

Når biler i høj fart passerer, kan selv en lille sten få store konsekvenser. Det viser de mange sager, der har optaget landets politikredse de seneste år.  

Den fynske motorvej er et af de mest udsatte steder, men på mange strækninger rundt i landet har bilister oplevet, at der er blevet smidt forskellige genstande mod vejbanen, som forårsager store skader.

Få et overblik over sagerne her:

Ulykker, hvor objekter er blevet kastet fra vejbroer

Den tragiske sag fra Fyn, hvor en tysk kvinde blev dræbt, da familiens bil blev ramt af en sten, bliver af politiet betegnet som drab.