Sygeplejersker må udskyde opgaver: Patienterne frygter fejlbehandlinger
Sygeplejersker i Randers oplever så stor travlhed, at de må udskyde opgaver. Nu advarer patienterne mod fejlbehandlinger pga. tidspres.
På Regionshospital Randers er sygeplejerskerne så travle, at de dagligt må udskyde nødvendige opgaver som ordinering af medicin og overvågning af syge patienter. Det skriver DR Nyheder.
Oplysningerne kommer fra en aktindsigt i en rapport fra Arbejdstilsynet, der har været på besøg på hospitalets akutafdeling.
- Sygeplejerskerne oplyser, at det typisk er monitorering, også lægeordineret monitorering, der udskydes eller udføres med et længere tidsinterval end foreskrevet, og at dette sker dagligt.
- Derudover bliver givning af ordineret medicin også udskudt, hvilket også sker dagligt, anføres det i rapporten.
Det store pres på sygeplejerskerne nikker deres arbejdsmiljørepræsentant, Lotte Hybertz Lauritzen, genkendende til.
- Jeg oplever rigtigt pressede kolleger med tårer i øjnene, der ikke får spist, der ikke får tisset i løbet af en vagt. Det betyder, at vi som sygeplejersker ikke føler, at vi yder det arbejde, vi egentlig er uddannet til at lave.
Patienter advarer mod fejlbehandlinger
Travlhed er udbredt på landets sygehuse, og tidspresset øger risikoen for fejlbehandlinger. Sådan lyder det fra organisationen Danske Patienter.
- Der er både danske og internationale undersøgelser, der dokumenterer, at der er en direkte sammenhæng mellem overbelægning, travlhed og fejl i behandlingen.
- Det kan i sidste ende få fatale konsekvenser for patienterne, siger direktør for Danske Patienter Morten Freil.
Hvis trykket på sygehusene skal lettes, kan det være nødvendigt at slække på det effektiviseringskrav, som sundhedsvæsenet er underlagt, mener Morten Freil.
Kravet betyder, at sygehusene skal øge deres aktivitetsniveau med to procent årligt.
Torsdag kom det frem, at patienter på intensivafdelingen på hospitalet i Køge i særligt travle perioder har fået mere beroligende medicin end medicinsk nødvendigt.