Samfund

Krigsveteraner føler sig svigtet: Venstre løber fra valgløfterne

​Danske krigsveteraner retter nu skarp kritik af regeringen for ikke at leve op til sine valgløfter.

Ved sidste folketingsvalg lovede Venstre, at der ville komme hjælp til fysisk og psykisk belastede krigsveteraner.

Partiet ville indføre en række initiativer, sagde blandt andet gruppeformand og tidligere forsvarsminister, Søren Gade (V).

Der skulle udpeges en veterankoordinator i hver af landets 98 kommuner, lød valgløftet, men det er kun sket i 16 kommuner. Det viser en opgørelse fra Veterancentret under Forsvarsministeriet, skriver Politiken.

Føler sig alene

Det møder nu kritik fra flere veteranforeninger – heriblandt hos talsmanden for paraplyorganisationen Veteranalliancen.

- Det betyder, at flere og flere veteraner mister tilliden til det system, som skulle tage sig af de syge og sårede, siger Claus Stenberg, som selv er krigsveteran, til TV 2.

- Det betyder, at nogle af dem føler sig meget alene i verden med deres problemer. Pludselig er det dem selv og familien, der står med alle problemerne.

Løkke: Ro på

TV 2 har fredag aften været i kontakt med forsvarsminister Peter Christensen (V), men han ønsker ikke at stille op til interview. Dog fortæller han, at der i løbet af nogle uger vil komme et serviceeftersyn af veteranområdet.

Landets statsminister er derimod klar med et hurtigt svar på Twitter.

- I 2010 lavede min første regering den første veteranpolitik. Inden næste flagdag offentliggør vi et "serviceeftersyn". Ro på, skriver Lars Løkke Rasmussen (V) .