Samfund

Nye oplysninger om drukfest i Dyrehaven: 180 unge måtte behandles af samaritter

De fleste havde drukket for meget, men der var også unge, som var påvirket af stoffer.

Hele 180 unge måtte forbi samaritterne, da omkring 10.000 unge var til stor gymnasiefest i Dyrehaven i fredags.

Det oplyser Nordsjællands Politi onsdag eftermiddag til TV 2.

Langt de fleste af de 180 unge måtte behandles, fordi de havde drukket for meget, men der var også flere, som var påvirket af stoffer.

Finn Bernth Andersen, stationsleder ved Gentofte Politi, siger, at festen med omkring 10.000 deltagere var større end forventet.

Nordsjællands Politi har endnu ikke afsluttet sin evaluering af festen, men Finn Bernth Andersen kalder festen ”voldsom”. Han understreger dog samtidigt, at politiet ikke kan straffe gymnasierne, som ikke er ansvarlig for festen.

Stationslederen ved Nordsjællands Politi mener, at gymnasierne generelt gør, hvad de kan for at forhindre problemer, og derfor opfordrer han forældre og elever til selv at gøre en indsats for at få festen til at forløbe bedre næste år.

 - Jeg ved godt, det lyder fuldstændig hult, men jeg vil selvfølgelig opfordre dem til slet ikke at drikke alkohol. Det ved jeg godt ikke kommer til at ske, men jeg vil råde dem til at gøre det med måde og sørge for at hjælpe dem, der får for meget, siger Finn Bernth Andersen.

Hospital tager kontakt til gymnasierne

Festen i Dyrehaven bliver afholdt hvert år forud for skolestart, og her handler det om at byde de nye elever ”velkommen med manér”, som det hedder i en invitation på Facebook, der forud for festen opfordrede til hård druk.

I år gik festen meget vildere for sig end eksempelvis sidste år, og 15 unge endte med at blive indlagt på hospitalet.

Flere af dem var i livsfare blandt andet 1. g.’eren Magnus, der lå i respirator efter at have fået målt en promille på fire.

Ingen døde, men det er ifølge Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev Hospital, hvor mange af de unge endte, et held, at det ikke endte fatalt.

Derfor udsender Herlev Hospital nu et brev til alle gymnasier i Region Hovedstaden, hvor hospitalet inviterer sig selv ud for at fortælle om, hvor farligt alkohol kan være.

- Vi er overraskede over, at det er nødvendigt, men det her var rigtig chokerende for alle, at se mange 15 til 17-årige så svært alkoholforgiftet, siger Jan Toftholm til TV 2 om årsagen til det utraditionelle skridt.