Politi skruer op for sikkerheden under Copenhagen Pride

Copenhagen Pride, som er begyndt i dag, bliver afviklet med mere sikkerhed end tidligere.

Politiets opgave under LGBT-festivalen Copenhagen Pride har tidligere primært handlet om at omdirigere trafikken, så paraden kan komme gennem byen. Sådan bliver det ikke i år.

Efter massakren på et diskotek for homoseksuelle i den amerikanske by Orlando er der skruet op for sikkerheden. Og det gælder særligt under den store parade, som snegler sig gennem København på lørdag.

- I lyset af det her vil vi også have en forøget opmærksom omkring det, man kalder hadforbrydelser. Det ser vi også alvorligt på og vil henlede politiberedskabets opmærksomhed på det fra i dag og indtil på søndag, hvor arrangementet slutter, siger Jens Jespersen, politiinspektør ved Københavns Politi.

Han understreger, at den generelle vurdering af terrortruslen i Danmark, som er alvorlig, også spiller ind på politiets vurdering af indsatsen.

Det betyder, at der vil være flere politifolk på opgaven, end der tidligere har været, og politiet vil have større fokus på sikkerheden end normalt. Det gælder fra tirsdag til søndag i de tidsrum, hvor der er aktivitet. Og altså særligt under paraden lørdag.

Ikke farligt at deltage

Men politiets øgede fokus på sikkerheden betyder ikke, at borgere skal være bange for at deltage i arrangementet.

- Når det så er sagt, så har vi ikke kendskab til specifikke trusler mod arrangementet. Umiddelbart vurderer vi heller ikke, at det er mere farligt at befinde sig til dette arrangement i forhold til andre større arrangementer i det offentlige rum, siger Jens Jespersen.