Samfund

11 unge indlagt efter vild drukfest: - Børnemodtagelse måtte lukke ned

Omkring 8000 unge mødtes i weekenden i Dyrehaven nord for København for at fejre første skoledag i gymnasiet.

Fredag fejrede godt 8000 gymnasieelever fra København og omegn skolestart i Ulvedalene i Dyrehaven. Og det gik hårdt for sig - flere af de unge gymnasieelever endte på hospitalet.

Herlev og Gentofte Hospital oplyser, at børnemodtagelsen på Herlev Hospital fredag aften fik ni svært påvirkede unge ind med ambulance. Alle ni blev indlagt - to blev indlagt på intensiv. Hospitalet måtte i en periode lukke for børnemodtagelsen og omdirigere patienter til andre hospitaler.

- Vi er chokerede over at se så mange unge være så svært påvirkede. Flere unge var reelt livstruede. Vi har ikke oplevet noget lignende tidligere. Set med vores sundhedsprofessionelle øjne vil vi derfor opfordre til dialog både hjemme hos forældrene og på gymnasier og skoler med de unge om, hvordan de tager vare på sig selv til fester, siger Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital.

De unge blev udskrevet igen lørdag morgen, og Herlev og Gentofte Hospital er nu i gang med at underrette de unges hjemkommuner om episoden.

Efterlod sig massivt svineri

Og gymnasieeleverne nøjedes ikke kun med at feste. Ifølge skovridder Hans Henrik Christensen efterlod eleverne sig også et synderligt rod i form af skrald.

- Jeg synes, det er synd, at de ikke har lært at rydde op efter sig selv, siger Hans Henrik Christensen til TV 2 Lorry.

Også flere restauratører i Dyrehaven er utilfredse med de mange unge menneskers indtog i haven én gang om året.

- Det er blevet voldsommere, markant voldsommere - det er helt vildt, fortæller Stepahnie Dahl, der ejer Peter Lieps Hus til TV 2 Lorry

Fik stjålet havemøbler

Peter Lieps hus havde på dagen hyret vagter, men alligevel fik man her stjålet havemøbler og lørdag måtte professionelle ud for at fjerne graffiti på hele restaurantens facade.

På trods af at flere gymnasier selv sender oprydningshold ud efter festen, så vurderer Naturstyrelsen, at det tager seks mænd tre dage om at rydde op efter de traditionsrige festligheder.

Hvis du var til stede ved festen, så vil vi på TV 2 Nyhederne gerne høre fra dig. Skriv til os på 1234@tv2.dk.

I artiklen fremgik det tidligere, at ni unge var blevet indlagt. Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital, oplyser tirsdag aften, at tallet i alt var 11 indlagte unge.