Samfund

Anti-fascister i kamp med politiet foran Den Sorte Diamant

Demonstranter forsøgte at storme Den Sorte Diamant, hvor Danskernes Parti holdt pressemøde.

Der var skældsord og stave i luften foran Den Sorte Diamant i København lørdag eftermiddag, da det endte i sammenstød mellem demonstranter og politi, der var nødt til at trække stavene for at holde dem på afstand.

Udenfor var der en ophedet stemning, mens en antifascistisk demonstration på 50-60 mennesker samlede sig. de var kommet for at protestere mod Danskernes Parti, der holdt pressemøde om deres vej tilbage i Folketinget.

Og da nogle af dem forsøgte at lave et stormløb mod Diamanten, trak betjentene stave og råbte af dem.

- Der var ganske roligt, indtil nogle af demonstranterne laver stormløb mod først Diamanten og derefter mode de taxier, der skal hente medlemmerne af Danskernes Parti, siger Henrik Brix, der er vagtchef i Københavns Politi, til TV 2.

- Der er vi nødt til at bruge den fornødne magt, forklarer han.

Der er hverken nogen anholdelser eller tilskadekomne.