Samfund

Statsbesøg udsat: Situationen ærgrer herboende tyrkere

Hos Tyrkisk kulturforening i Fredericia er der ærgrelse over, at Dronning Margrethe ikke kommer til Tyrkiet i oktober.

Dronning Margrethe skulle have været på statsbesøg i Tyrkiet fra 17. til 19. oktober. Men Danmark har nu udsat besøget på grund af undtagelsestilstanden i Tyrkiet.

Og det vækker ærgrelse blandt herboende tyrkere.

- Vi kan selvfølgelig ikke gøre ret meget ved det, men det er lidt tragisk, siger Seref Isik, formand for Tyrkisk kulturforening i Fredericia.

Hensyn til sikkerheden

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) skulle sammen med et større antal danske virksomheder også have været med på turen, der var planlagt længe før kupforsøget i Tyrkiet 15. juli.

Siden kupforsøget har udenrigsministeriet været i tæt dialog med den tyrkiske ambassade i København og den danske ambassade i Ankara.

Udsættelsen af besøget begrundes med hensyn til sikkerheden.

Håber på snarligt besøg

I Fredericia har formanden for Tyrkisk kulturforening forståelse for beslutningen, men han håber alligevel, at dronningen snart vil besøge Tyrkiet.

- Undtagelsestilstanden er kun for tre måneder. Det er kortvarigt, og efter tre måneder bliver den fjernet. Så må vi håbe, at hun vil på besøg dernede, siger Seref Isik.

Statsbesøget er udsat på ubestemt tid og vil ifølge Udenrigsministeriet først blive gennemført, når situationen i Tyrkiet er normaliseret.