Radio24syv sender Henrik Qvortrup på pause under retssag

Den tidligere chefredaktør for Se og Hør skal ikke være vært på Radio24syv under retssagen om magasinet.

Når retssagen om Se og Hør-sagen og den såkaldte tys-tys-kilde indledes, må Henrik Qvortrup holde pause på Radio24syv.

Den tidligere chefredaktør på det kulørte ugeblad har hen over sommeren været vært på radiostationens mediekritiske program Q & A. Men fra 25. august bliver han afløst af en vikar.

- Vi må forvente, at retssagen vil fylde meget i efterårets mediedebat, og Qvortrup er af indlysende grunde inhabil til at behandle denne sag som vært i et kritisk medieprogram, siger Radio24syvs ene programchef Mads Brügger i en pressemeddelelse.

- Nogle gange kan elefanten i rummet blive så stor, at den kommer til at fylde det hele, og det vurderer vi er tilfældet her.

Uvist om Qvortrup vender retur

Hvorvidt Henrik Qvortrup vender tilbage til værtstjansen på Radio24syv afhænger af retssagens udfald, herunder "karakteren af en eventuelt dom", udtaler Mads Brügger.

Hovedpersonen selv kalder i samme pressemeddelelse beslutningen om hans tvungne pause for "fornuftig og indlysende":

- Retssagen om Se og Hør kommer til at fylde i efteråret, og jeg kan naturligvis ikke med troværdighed stille de højst påkrævede kritiske spørgsmål om sagens mediedækning. Jeg ser frem til at genoptage værtskabet igen om nogle måneder.

Hans ansættelse ved Radio24syv har været genstand for kritik.

Omstridt sag

Otte personer er tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i nyere dansk mediehistorie.

I sagen skal en it-medarbejder hos IBM - kendt som tys-tys-kilden - have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have købt og udnyttet til at spore og skrive om kendte menneskers privatliv.

Sagens tiltalte er blandt andet anklaget for overtrædelse af straffelovens hackerparagraf og for bestikkelse. Enkelte af de otte er endvidere tiltalt for at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om kendte personer.

Henrik Qvortrup nægter sig skyldig.