Samfund

Gode nyheder til Tina i nat: - Det er en herlig lyd af bobler

- Det var lige der, jeg gerne vil hen, siger Tina Augustsen.

Der blev skålet i champagne og kager med jordbær hjemme hos Tina Augustsen fredag ved midnatstid, da hun kom ind på drømmeuddannelsen.

- Det er en herlig lyd af bobler, siger hun med et grin.

Den første september skal Tina Augusten nemlig pakke skoletasken og kaste sig over læreruddannelsen på University College Sjælland i Roskilde.

- Det føles super, super fedt. Det er hel lettelse, der strømmer gennem kroppen. Og så var det lige der, hvor jeg helst ville hen. Det er jo bare perfekt. Det er et drømmescenarie, siger Tina Augustsen.

Rekordmange ansøgere

Den 20-årige snart lærerstuderende fra Hørve på Sjælland var en af de 66.439 unge, der er kommet ind på en videregående uddannelse.

Og der var lang kø foran computerskærmene i nat for ansøgerne, da rekordmange havde søgt ind på en videregående uddannelse i år.

94.061 er det højeste antal ansøgere nogensinde, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. Og læreruddannelsen var en af topscorerne med 16 procent flere ansøgere end i fjor. 

- Det er jo perfekt

Mens der blev jublet i hjemmet ved Hørve, er 23.498 ikke kommet ind på en videregående uddannelse. Det svarer til hver fjerde ansøger.

Men den båd havnede Tina Agustsen heldigvis ikke i.

- Det er bare perfekt, siger hun med champagne i hånden.

Er du en af dem, der ikke kom ind, har Undervisningsministeriets eVejledning åben chat 9-21 frem til 2. august. Du kan finde den her.