Samfund

Hver fjerde har fået afslag: Studievejledning forventer at blive kimet ned af studerende

Der er vejledning allerede i nat for de over 23.498, der ikke kommer ind på en videregående uddannelse.

Fredag nat får 94.744 danskere besked på, at om de er kommet ind på deres drømmestudie. Og for hver fjerde af dem er svaret nej.

Derfor forventer Undervisningsministeriets studievejledning at blive kimet ned af slukørede unge, der prøver at regne ud, hvad de skal gøre nu.

- Jeg forventer mange henvendelser allerede fra i nat, siger Kirsten Hahn Larsen, der er leder af eVejledningen i Undervisningsministeriet.

Chat med studievejledere i nat

Mens de forventningsfulde studerende får svar fredag ved midnat, sidder den første vejleder nemlig klar i Undervisningsministeriet til at chatte med dem, der får afslag.

Du kan selv deltage i e-vejledningens livechat her klokken 00-02.

Der er også en livechat lørdag og søndag i tidsrummet 9-21.

Derudover kan man ringe begge dage klokken 9-16.

- Der er kaldt ekstra medarbejdere på arbejde i weekenden for at at sørge for, at alle kan komme igennem, siger leder af e-vejledningen Kirsten Hahn Larsen.

Rekordmange optaget på uddannelse

Rekordmange unge danskere kan i nat åbne deres computer og konstatere, at de har scoret en plads på skolebænken efter sommerferien.

Da får 66.439 danskere at vide, at de har fået plads på en de uddannelser, de har søgt optagelse på. Det er 1.138 flere end i 2015.

Derudover har cirka 50.000 fået en stand-by plads.

Hele 94.744 personer havde i år søgt ind på en videregående uddannelse.

I toppen af artiklen svarer vejleder Johanne Schiødt Nielsen fra Undervisningsministeriets eVejledning på de mest almindelige spørgsmål, mens hendes kollega Kasper Hein vejleder unge, der netop har fået afslag på deres drømmeuddannelse.