GO'

Lundins forsvarsadvokat: Jeg har fået skyldige personer frikendt

Advokat Karoline Normann arbejder på at få Peter Lundin prøveløsladt. Hun har før fået klienter frikendt, selv om hun vidste, at de var skyldige.

Peter Lundins forsvarsadvokat Karoline Normann forsvarer personer, selv om hun ved, at de er skyldige.

Hun prøver blandt andet på at få Peter Lundin prøveløsladt - en mand, som er dømt for at have dræbt sin samlever og hendes to børn, hvorefter han parterede ligene og smed dem i skraldespande omkring København.

For Karoline Normann er det ikke vigtigt, hvorvidt hendes klient er skyldig eller ej. Hun ville eksempelvis godt kunne forsvare Anders Breivik. Det fortæller hun i Go' Morgen Danmark på TV 2.

- Det ville jeg godt kunne. Jeg mener også, det ligger i jobbets funktion. Hvis ikke, hvor skal man så sætte grænsen for hvilken type kriminalitet, man ønsker at forsvare?, spørger hun og fortsætter:

- Forsvarsadvokater forsvarer jo ikke pædofili eller drab. Vi repræsenterer de tiltaltes rettigheder og sørger for, at de får en retfærdig rettergang, siger Karoline Normann i Go' Morgen Danmark.

Skyldige har krav på beviser

Forsvarsadvokaten har tidligere forsvaret skyldige, som senere er blevet frikendt. Og det er ikke et problem, mener Karoline Normann.

- Det er ligegyldigt, om en person er skyldig eller ej. 

- Det er retfærdigt at blive frifundet, selv om man er skyldig. Det vigtige er, om man kan bevise en persons skyld, siger hun.

Karoline Normann mener, at det kan være en sejr for retssikkerheden, når en skyldig person bliver frifundet.

- Jeg har før haft klienter, som er blevet frifundet, selv om jeg vidste, at de var skyldige.

- Når det sker, så er det en sejr for retssikkerheden. Straffesager handler om at bevise skyld. Og hvis beviserne ikke er der, så skal man jo frifindes - også selv om man er skyldig.

Kan ikke spole tiden tilbage

Advokaten forstår dog godt den smerte, som de pårørende kan stå med, hvis en skyldig person bliver frifundet. Især hvis der er tale om grov kriminalitet.

- Uanset hvad der sker, så kan man ikke gøre det gjorte ugjort. Skaden er sket, tragedien er indtrådt. Om vedkommende bliver frifundet eller får en mindre straf, end de pårørende til ofret ønsker. Vi kan jo ikke bruge de forurettede som domstol.

- Nogle af de pårørende vil jo mene, at de (de tiltalte, red.) skal hænges op på Rådhuspladsen til evig tid.

Karoline Normann blev forsvarer for Peter Lundin, efter han var blevet dømt for mordet på sin samlever og hendes to sønner. Han har siddet i fængsel 16 år.