Samfund

Region rejser fortsat tvivl om redderes juliløn

. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Det er ikke sikkert, at Lønmodtagernes Garantifond kan nå at udbetale løn til redderne inden månedens udgang.

Region Syddanmark oplyser i en pressemeddelelse, at det ikke er sikkert, at redderne i Bios kan få en straksudbetaling af deres juliløn af Lønmodtagernes Garantifond.

- Fonden kan muligvis ikke nå at gennemføre en udbetaling inden udgangen af måneden. Hvis det er tilfældet, vil regionen arbejde på en løsning, hvor kurator i stedet forudbetaler acontoløn for august inden udgangen af juli, lyder det i meddelelsen.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har igennem hele processen med Region Sydddanmarks konkursbegæring af ambulanceselskabet Bios forsikret, at reddernes løn var garanteret af regionen.

Usikkert hvordan lønnen skal falde

Efter at ambulanceselskabet onsdag blev erklæret konkurs af Skifteretten i Odense, var reddernes løn da også det første, der kom på tale.

- Nu skal vi i dialog med kuratoren i en fart, og det er vi allerede i gang med. Og så skal der styr på at videreføre driften på kort sigt, og på at redderne får deres løn på fredag, sagde formanden kort efter konkurserklæringen.

Men det altså endnu ikke sikkert, hvordan lønnen skal falde.

Region Syddanmark skal onsdag møde ledere og tillidsrepræsentanter til to møder klokken 17 og 18 i Kolding. Her kan lønnen blandt andet komme på tale.

Vil invitere til møde med alle medarbejderne

Regionsrådsformanden oplyser også i pressemeddelelsen, at man vil mødes med de øvrige medarbejdere i Bios.

- Vores første prioritet er at holde ambulancerne kørende i denne overgangsfase. Efter aftale med kurator vil vi senere i dag holde møder med ledere og tillidsrepræsentanter i Bios, så vi kan komme i direkte dialog med dem om, hvordan vi håndterer denne vanskelige situation.

- Torsdag og fredag vil der blive inviteret til møder med alle medarbejdere, siger Stephanie Lose.

På et møde tirsdag besluttede regionsrådet, at Region Syddanmark skal stå for den fremtidige ambulancedrift.

I første omgang forventer regionen imidlertid, at kurator vil føre ambulancedriften videre for regionens regning.