Samfund

Kurator og Region Syd indgår aftale om ambulancedrift

Kurator og Region Syddanmark er enige om at drive konkursramte Bios videre for regionens penge.

Region Syddanmark driver konkursboet Bios videre via en midlertidig aftale. Dermed har man sikret, at ambulancedriften i regionen bliver opretholdt efter selskabets konkurs.

Det fortæller kurator Claus Høeg Madsen fra Bruun & Hjejle.

- Vi er blevet enige om en midlertidig aftale, hvor kuratorerne driver konkursboet Bios videre, men gør det for regionens regning og risiko.

- Så de midler, der skal bruges til at betale løn, husleje og så videre bliver betalt ind til boet af regionen, siger Claus Høeg Madsen.

Vil tage "et par uger"

Samtidig skal der nu forhandles videre med det sigte, at medarbejderne og Bios' aktiviteter bliver overdraget til Region Syddanmark. Det vil ifølge Claus Høeg Madsen tage "et par uger".

Bios overtog i september 2015 ambulancedriften i Region Syddanmark efter at have vundet en udbudsrunde. Fra starten var der dog problemer.

Selskabet har haft finansielle problemer og svært ved at leve op til sine forpligtigelse. Tidligere onsdag blev selskabet erklæret konkurs i Skifteretten i Odense efter en begæring fra Region Syddanmark.

Regionen overtager driften

Nu skal regionen overtage driften, og derfor vil kurator nu arbejde på at få det til at lykkes til alles tilfredshed.

- Det er i alles interesse, at vi nu får fragtet medarbejderne over i et nyt regi med en ansættelse i regionen, siger Claus Høeg Madsen og fortsætter:

- Det har været en succesfuld dag. Der er store samfundsmæssige interesser i, at ambulancerne fortsætter med at køre. Men i og med, at der ikke er nogle midler i selskabet til at fortsætte driften, er det fint for alle parter, at regionen er trådt ind og vil afholde udgifterne.