Muslimsk debattør trues med seksuelt overgreb på datter: 'Skal din kone stenes?'

Kendt muslimsk debattør viser på Facebook, hvor grove trusler han modtager mod sig selv og sin familie.

”Så fik jeg fremsendt et ønske fra et individ om et seksuelt overgreb på min fireårige datter.”

Det skriver samfundsdebattøren og fængselsimamen Waseem Hussain på sin Facebook-profil som kommentar til en af de vanvittige kommentarer, han som offentlig kendt muslimsk debattør må lægge øre til.

”Skal din datter ha lidt go pik eller vil du gerne ha din kone skal stenes med dildoer”, skriver personen, hvis navn Waseem Hussain selv har sløret på sit Facebook-opslag.

Det giver ingen mening, at vi skal undskylde for noget, som vi ikke har noget med at gøre

Waseem Hussain

- Jeg har ikke anmeldt det. Jeg tror ikke, han er seriøs, jeg tror det er sagt i afmagt, siger Waseem Hussain til TV 2 og fortsætter:

- Men det er da ubehageligt. Han må jo have været inde på min profil, for han ved, at jeg har en datter. Måske burde jeg anmelde det, så det kan tælle med i statistikken. Ellers ser det jo bare ud, som om vi aldrig bliver udsat for sådan noget. Og jeg ved, at mange andre har oplevet noget lignende, siger Waseem Hussain.

Skal sige undskyld

Fængselsimamen har senest været i den offentlige debat med en kritik af, at danske politikere vil have fremtrædende muslimer som ham til at tage mere tydeligt afstand fra islamisk terrorisme.

- Selvfølgelig bifalder vi ikke terror. Men det giver ingen mening, at vi skal undskylde for noget, som vi ikke har noget med at gøre. På den måde bliver vi implicit gjort medskyldige. Man beder et særligt segment af befolkningen om at tage særlig afstand fra noget kriminelt. Og hvis ikke de gør det, så er de på en mærkelig måde medskyldige.

Hvem skal sige undskyld til mig?

Waseem Hussain

- Det er en besynderlig tankegang. Vi beder da heller ikke alle børnehavepædagoger i dette land om at tage afstand fra pædofili, blot fordi der har været nogle sager, siger Waseem Hussain.

Hvem skal sige undskyld til mig?

I sit Facebook-opslag, hvor han fortæller om de hadske kommentarer vendt mod hans kone og datter, trækker han tråden fra kommentarerne til holdningen om, at han skulle have en særlig forpligtelse til at sige undskyld for terrorangreb:

”Tillykke til jer. Her er de indledende stadier af, hvad der sker, når man gør folk implicit medskyldige, uden at de har noget som helst med sagen at gøre. Glæder mig til at se, hvordan fremtrædende debattører mm. kræver, at ganske almindelige danskere skal tage afstand fra opfordringer til seksuelle overgreb mod muslimske børn og kvinder, fordi en eller anden skør person et eller andet sted i landet synes det ville være en god ting”, skriver han.

Det er jo den logiske konsekvens af kravet om undskyldninger, siger han til TV 2:

- Når jeg nu har oplevet det her, kan jeg så forvente, at folk skal komme til mig og undskylde, blot fordi de måtte dele hudfarve eller religion med manden bag, spørger han.

Du kan deltage i debatten på TV 2 Nyhedernes Facebook-side her.