Samfund

Trods mulig konkurs: Ambulancerne kører som de plejer

Ifølge regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), kommer det ikke til at betyde noget for ambulancedriften, at Bios går konkurs.

Borgere i Syd- og Sønderjylland samt Fyn kan godt regne med, at ambulancen kommer, når der er brug for det. For selvom virksomheden bag ambulancekørslen i Region Syddanmark, Bios, er blevet begæret konkurs, så vil man gøre alt for, at der fortsat kommer nogen, når man ringer 1-1-2.

Det forsikrer regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) overfor TV 2. 

- Vi vil bede kurator om at fortsætte driften for regionens midler. Så det bliver for vores regning, ligesom det er i dag, siger hun.

Region Syddanmark har tidligere sagt, at hvis ikke Bios selv erklærer sig konkurs mandag, så vil regionen sørge for, at det bliver gjort.

For meget støj på linjen

Samarbejdet mellem Bios og Region Syddanmark har siden begyndelsen været konfliktfyldt. Det fik dog bægeret til at flyde over for regionen, da man ved en fejl kom til at overføre 31,5 millioner kroner til virksomheden, som altså ikke kan betale tilbage til regionen hurtigt nok. 

Stephanie Lose lover dog, at ambulancerne kører - uanset om Bios bliver erklæret konkurs eller ej.

- Selvom borgerne egentlig har fået den service de skulle have, så har der været for meget støj på linjen. Derfor vil vi overtage konkursboet og selvfølgelig bygge videre på de medarbejdere, som er i Bios, siger hun og fortsætter:

- Vi kan for eksempel betale løn, hvilket Bios jo har haft store problemer med at få gjort til tiden, siger regionsrådsformanden.

Lose: Brug for en frisk start

Til trods for at regionsrådsformanden ikke har noget specifikt at udsætte på Bios' drift af ambulancekørslen, så mener hun alligevel, at det er nødvendigt at smide Bios på porten.

- Jeg tror, der er brug for, at vi starter på en frisk. Vi kan jo sikre, at medarbejderne får deres løn til tiden og sikre dem tryghed.

- Vi skal så også overbevise medarbejderne i Bios om, at de kan fortsætte hos os. At de har en fremtid hos os. 

Hun understreger dog, at regionsrådet først skal blive enige om, om man rent faktisk ønsker selv at stå for ambulancekørslen i Syddanmark. Netop dette skal regionsrådet drøfte på et møde tirsdag.