Samfund

Nøgne kvinder midt i København: Derfor smider vi tøjet

I første omgang var udstillingen af nøgne kvinder blevet forbudt af politiet – mandag blev den åbnet af kulturministeren.

Den kontroversielle fotoudstilling Female Beauty med billeder af nøgne kvinder åbnede mandag på Nytorv i København. Udstillingen foregår i det offentlige rum og har skabt debat om, hvor meget nøgenhed man kan tillade sig i det offentlige rum.

- Jeg håber, at alle, der kommer forbi her, kan se skønheden i disse kvinder og forhåbentlig læse budskaberne. Der står, at alle rummer den samme skønhed, siger kunstneren bag udstillingen, Mathilde Grafström, til TV 2.

Som TV 2 tidligere har kunnet fortælle, mødte udstillingen af de nøgne kvinder modstand fra politiet. Ifølge politiet var Female Beauty blufærdighedskrænkelse.

Alle rummer den samme skønhed.

Mathilde Grafström, kunstner

Fjernede mest afslørende billeder

Selv om politiet endte med at give en undskyldning, er de mest afslørende billeder fjernet fra udstillingen, der mandag blev præsenteret i København.

Til gengæld blev den støttet med masser af nøgenhed fra en nudistdemonstration – og kulturministeren holdt tale og åbnede udstillingen.  

- Jeg synes, hun har en pointe, når hun siger, at mange har et forkert eller uafklaret forhold til deres krop, siger Bertel Haarder (V), der i øvrigt vinterbader nøgen.

Jeg synes, hun har en pointe, når hun siger, at mange har et forkert eller uafklaret forhold til deres krop.

Bertel Haarder, kulturminister

Model: Derfor viser jeg min nøgne krop frem

En af modellerne på billederne håber, at især kvinderne får noget ud af udstillingen.

- Jeg håber, at næste gang de ligger på stranden, og bikinitoppen er blevet lidt våd, så kan de godt bare smide den og være okay, siger Sine Simonsen, der troppede op helt nøgen i dag og derudover er nøgen på udstillingens plakater.

Jeg håber, at næste gang de ligger på stranden, og bikinitoppen er blevet lidt våd, så kan de godt bare smide den og være okay.

Sine Simonsen, nøgenmodel

Sine Simonsen medvirkede mandag aften i Go’aften Danmark på TV 2, hvor modellen uddybede, hvorfor hun valgte at vise sig frem nøgen. Desuden fortalte hun, hvordan det var at stå nøgen ved siden af kulturministeren.