Trods kort flyvetur: Tilfredshed med dansk raket

Efter en kort flyvetur til raketten Nexø 1 retter gruppen bag nu blikket mod næste opsending.

Raketten Nexø 1 fik lørdag efter en problemfri affyring en kortere flyvetur end ventet. Efter kort tid i luften drattede raketten ned i havet ud for Nexø, hvor den var blevet affyret.

Gruppen bag opsendingen af Nexø 1, Copenhagen Suborbitals, er dog godt tilfreds med lørdagens opsending. Den ser allerede nu frem til næste opsending, fortæller kommunikationschef Mads Wilson.

- I dag har aldrig været andet end en test. Vi skulle teste en del af. Og en meget stor del af de ting virkede. Og så var der nogle ting, der ikke virkede. Nu skal vi hjem og finde ud af, hvad det var, så vi kan rette det. Så får vi en bedre flyvning med Nexø 2, siger han.

Tid til en kort fejring

Opsendingen var klimakset på arbejdet med Nexø 1. Der bliver derfor plads til en kort fejring, før arbejdet med opsendingen af næste raket, Nexø 2, begynder.

- Lige nu er vi på vej hjem til Nexø alle skibene sammen. Så skal vi ind og have noget mad og søvn. Så pakker vi sammen i morgen, og når vi får raketten (Nexø 1, red.) hjem på værkstedet, får vi den skilt den af, fortæller han.

- Så skal vi have lagt en profil på, hvordan gik flyvningen, og hvad skete der, så vi ved, hvad vi skal rette op på næste gang. Simpelthen grave alle data igennem, siger Mads Wilson.

Har planer om en bemandet raket

Copenhagen Suborbitals har den langsigtede plan at få en bemandet raket til at flyve i en vis distance i kredsløb om jorden. Det er med det mål for øje, at resultater fra både Nexø 1 og 2 vil blive brugt.

- Næste skridt af det her projekt bliver en Nexø 2. Alle de delelementer på den her raket, er de delelementer, der skal bruges på den store raket. Den eneste måde, vi gør dem perfekte, er at teste dem, siger Mads Wilson.

Det har tidligere været planen, at Nexø 2 skulle opsendes i år, men opsendingen kan blive udskudt til 2017, alt efter hvad Copenhagen Suborbitals lærer af lørdagens opsending af Nexø 1.