Region skal spare 400 millioner på hospitaler: - Det bliver voldsomt

Hospitalerne i Region Hovedstaden skal spare 400 millioner kroner i 2017, og det vil betyde fyringer, mener personale og politikere.

Besparelser på sygehusområdet næste år:

De danske sygehuse får tilført nye ressourcer, men er også presset af stigende udgifter, blandt andet til ny medicin. Resultatet er, at alle fem regioner skal spare på sygehusområdet i 2016:

Region Nord skal spare cirka 275 millioner kroner.

Region Midt: Cirka 500 millioner kroner.

Region Syd: Cirka 200 millioner kroner (Region Syd har ikke vedtaget beløbet endnu, men det er det sparekrav, der er meldt ud)

Region Sjælland: Cirka 100 millioner.

Region Hovedstaden: Cirka 400 millioner.

De store hospitaler i Region Hovedstaden skal i alt spare 400 millioner kroner til næste år.

Det vil betyde fyringer og ringere service, forudser personale og politikere i en rundspørge til fem af de store hospitaler i hovedstadsområdet, som Berlingske har foretaget.

Der bliver færre læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale til at behandle, passe og pleje patienter på hospitalerne i hovedstadsområdet

- Der er udsigt til en massiv fyringsrunde. Det bliver voldsomt, og det vil føre til serviceforringelser. Patienterne vil opleve, at der vil være færre til at tage sig af dem, og medarbejderne vil få et ringere arbejdsmiljø, siger formanden for sygeplejerskerne i Region Hovedstaden, Vibeke Westh, til Berlingske.

Besparelserne kommer i kølvandet på en relativt skrabet økonomiaftale, som Danske Regioner og regeringen indgik i juni, og som har fået Region Hovedstaden til at bede sine hospitaler om at komme med forslag til besparelser for omkring 300 millioner kroner.

Dertil kommer de vanlige effektiviseringskrav samt lokale budgetudfordringer, som lægger yderligere 100 millioner kroner til sparekravet, skriver avisen.