Donald Trump

Bedøm selv: Har Melania Trump kopieret Michelle Obamas tale?

Trumps modelkone bliver beskyldt for at have kopieret førstedamens tale fra 2008.

Knap havde Melania Trump afsluttet sin tale til fordel for sin mand Donald Trump under det republikanske konvent i Ohio, før de amerikanske medier og det sociale medie Twitter begyndte at beskylde hende for at have kopieret sin tale - fra den nuværende præsidentfrue Michelle Obama.

Den 25. august, 2008 gik Michelle Obama på talerstolen under det demokratiske konvent for at tale sin mands sag, og her sagde hun blandt andet: 

- Barack og jeg var opdraget med så mange af de samme værdier. At du arbejder hårdt for det, du vil i livet, at du holder ord, og at du gør, hvad du siger, du vil gøre, at du behandler folk med værdighed og respekt, selv hvis du ikke kender dem og ikke er enige med dem.

- Og Barack og jeg satte os for at bygge vores liv baseret på de værdier, og give dem videre til kommende generationer. Fordi vi vil have, at vores børn - og alle børn i landet skal vide, at de eneste begrænsninger på, hvor langt du kan nå, er hvor langt dine drømme rækker, og hvor villig du er til at arbejde for dem. 

Til sammenligning sagde Melania Trump i nat: 

- Fra en tidlig alder lærte mine forældre mig værdierne, at du arbejder hårdt for, hvad du vil i livet, at du holder ord, at du gør, hvad du siger, og holder dit løfte, at du behandler folk med respekt. De lærte og viste mig værdier og moral i deres daglige liv. Det er den lektie, som jeg giver videre til vores søn, og den lektie, som vi bør give videre til kommende generationer.

Inden hun gik på talerstolen blev Melania Trump, der ofte bliver set ved sin mand side, men som meget sjældent selv har talt, interviewet af NBC's Matt Lauer, hvor hun sagde følgende om talen: 

- Jeg har læst den igennem én gang. Det var det. Fordi jeg har jo selv skrevet den, med så lidt hjælp så muligt. 

Herefter understregede hun, at hun ikke var nervøs, men nærmere spændt over at skulle holde tale ved det republikanske konvent. 

I klippet nedenfor giver TV 2s redaktør for sociale medier, Kaare Sørensen, sin forklaring på, hvordan historien om talen blev spredt verden over.

Kort efter kritikken af Melania Trumps tale begyndte at dukke op i diverse medier, udsendte Trumps kommunikationschef Jason Miller følgende udtalelse:

- Undervejs da de skrev hendes smukke tale, tog Melanias forfatterteam notits af inspirationerne fra hendes eget liv, og i nogle tilfælde inkluderede de fragmenter, der afspejlede hendes egen tankegang. Melanias immigrant oplevelser og kærlighed til Amerika skinnede igennem i hendes tale, hvilket gjorde den til til sådan en succes. 

Trump-generatoren ™

Få en personlig fornærmelse
Du skal indtaste navn, for at få en fornærmelse, dummy!

Trump-generatoren ™

Lyder det for langt ude? I virkeligheden er det meget tæt på, hvad virkelighedens

square to 16x9