Samfund

Se Tantholdts liste: Disse oplevelser har gjort størst indtryk i år

Rasmus Tantholdt er i 2016 blevet sendt ud til de mest brændende punkter i verden, men især tre oplevelser overgår de andre.

Ifølge korrespondenten, Rasmus Tantholdt, ændrer et ud af 100 indslag virkelig noget i verden, og det er det, der får den garvede journalist til at tage af sted igen og igen.

I mandagens 'Go' morgen Danmark' fortalte han om de oplevelser, der i 2016, har gjort størst indtryk på ham.

På Rasmus Tantholdts liste florerer ikke diverse terrorhandlinger, som verden har været udsat for det seneste år, og det er ikke fordi, at disse begivenheder ikke er vigtige, men fordi korrespondenten mener, at terror nogle gange godt kan blive overeksponeret i medierne.

- Vi lever i en terrortid. Det (terror, red.) fylder utrolig meget i medierne, og det skal det også gøre, og jeg bidrager også selv til det, men jeg tænker også nogle gange, sådan rationelt set – så fylder det også mere end, hvad det egentlig bør gøre, siger han.

Rasmus Tantholdt lægger vægt på, at terrorhandlingerne selvfølgelig fylder meget for ham, men når der for eksempel bliver slået en kvart million mennesker ihjel i Syrien, som han tit har rejst i, og som er et land, han kender folk i, så påvirker det ham også i høj grad.

Herunder kan du læse om Rasmus Tantholdts tre vildeste oplever som korrespondent: 

Disse oplevelser gjorde indtryk på Tantholdt

 1. Turguiden fra Aleppo

  Rasmus Tantholdt besøgte den syriske by Aleppo med den tidligere turguide Mohammad Al Khousi, som han også har kendt fra sine tidligere rejser. Her gjorde Mohammad Al Khousi følelsesmæssige beretning enormt indtryk på korrespondenten.

  - Det kan godt gøre stort indtryk på mig, når man oplever tragedierne igennem én person, siger Rasmus Tantholdt.

 2. Kulturarv i Palmyra

  Da den historisk uvurderlige by, Palmyra, blev ødelagt af Islamisk Stat, gjorde det stort indtryk på Rasmus Tantholdt. Han stod på selvsamme amfiteater, hvor Islamisk Stat havde tvunget 10-13-årige drenge til at trykke på aftrækkeren og henrette 25 syriske soldater med nakkeskud, og især meningsløsheden gjorde et kæmpe indtryk på ham.

  - Islamisk Stat havde været inde på et museum og smadre ansigterne på alle de 2000 år gamle statuer. Hvad er mest forfærdeligt - at hugge hovedet af folk eller statuer? Det giver sig selv, det er klart værst at hugge hovedet af folk, men det siger også bare noget om den meningsløshed.

 3. EM i Frankrig

  Det er ikke kun de sørgelige begivenheder, der fylder på Tantholdts liste, også denne sommers store sportsbegivenhed har fået en plads.

  - Når jeg rejser ud til konflikter i verden, så oplever jeg folk, der er opppe at slås om et eller andet, men når du er til EM, så oplever du det modsatte. Så oplever du folk, der samles om noget på kryds og tværs af religion, grænser, kultur, og det gør hver gange et stort indtryk på mig, siger Rasmus Tantholdt.