Samfund

Politiet bekræfter: Forsvundne piger er vendt hjem

Politiet bekræfter, at to forsvundne piger er hjemme i Danmark igen.

De to etnisk danske piger, som har været forsvundet siden juni, og som familien frygtede, var rejst til Tyrkiet for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat, er tilbage på dansk jord.

Det bekræfter ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Poul Kjeldsen, over for TV 2.

Politiet undersøger nu sagen om de 18-årige to piger, der forlod Danmark for at rejse til Tyrkiet for knap en måned siden.

- Af hensyn til pigerne og sagen har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Poul Kjeldsen.

Holdt ferie og shoppede

TV 2 kunne tidligere mandag fortælle, at de to piger, der siden 23. juni har været savnet af deres familie, nu har valgt at rejse tilbage til Danmark.

Det fortalte faderen til den ene af de to piger. Han ønsker af hensyn til sin datters sikkerhed ikke at stå frem.

Ifølge TV 2s oplysninger har de to piger befundet sig i Istanbul i Tyrkiet.

Datteren forklaring på sin tur til Tyrkiet lyder, at hun tog til landet for at holde ferie, og hun blandt andet brugte tiden i storbyen på at shoppe.

Hør TV 2-journalist Sanne Lau Pedersen fortælle om den ene af de to 18-årige piger i klippet herunder. Interviewet er fra 5. juli i år.

Flere fra Vestegnen vil tilsluttes IS

Mindst ni personer, hvoraf otte er kvinder, fra Københavns Vestegn er ifølge TV 2s oplysninger inden for de seneste måneder rejst fra Danmark for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat.

De to nu hjemvendte piger rejste formodentligt også mod Tyrkiet sammen med en anden pige – en 21-årig dansk/kurdisk pige.

Angiveligt var de tre piger blevet radikaliseret i det samme miljø i Brøndby Strand.

Selvom den 21-årige dansk/kurdiske piges far tidligere på måneden rejste til Tyrkiet for at lede efter sin datter, lykkedes det ikke.

Men den dansk/kurdiske politiker Ibis Tas, der har været i kontakt med de to danske pigers familier, har dog en forhåbning om, at de to pigers hjemkomst, kan inspirere andre, der er rejst fra Danmark i retning mod IS i Syrien, til at tage samme beslutning.