Samfund

Topchefer var bange efter terror i Nice: Firma sendte 18 livvagter ned til dem

Det danske sikkerhedsfirma Praesidio Group sendte få timer efter angrebet i Nice 18 livvagter til byen.

Få timer efter angrebet i Nice sent torsdag aften, der har kostet 84 mennesker livet, sendte det danske sikkerhedsfirma Praesidio Group 18 livvagter til byen, skriver Børsen.

- Denne gang er det anderledes. Terrorangrebet i for eksempel lufthavnen i Istanbul (28. juni, før kupforsøget, red.) var på en måde ventet, men nu er det sket i ledernes egen baghave, hvor de holder ferie. Derfor er topcheferne bange, siger Susanne Diemer, stifter og administrerende direktør for Praesidio Group, til Børsen.

Ifølge sin hjemmeside Praesidiogroup.com lever firmaet "sikkerhedsløsninger til internationale organisationer, regeringer og den private sektor over hele verden".

Suysanne Diemer ønsker af kunde- og sikkerhedsehensyn ikke over for Børsen at navngive de involverede virksomheder.

Susanne Diemer fortæller, at hun både fredag og i weekenden havde ekstraordinært travlt med at opfylde den pludselige efterspørgsel efter livvagter til Cote d'Aazur. Opgaven er enten at sikre hjemrejsen for skandinaviske og britiske topchefer og deres familie eller at sikre deres sydfranske ejendomme, skriver Børsen.

Mere udsatte

Deres ejendomme er mere udsatte for røverier og tyverier i den almindelige panik, fordi politiets fokus er et andet sted.

- Topcheferne vil have beskyttelse af folk, de kan stole på. Vi har ikke bevæbnede livvagter, men det er folk, der er trænede i at være agtpågivende, holde øje med omgivelserne og ikke går i panik som almindelige mennesker, siger Susanne Diemer, der selv har en over 20 år lang karriere i blandt andet det amerikanske udenrigsministerium, til Børsen.

Hun siger at sikring mod terror spiller en stærkt voksende rolle i hendes sikkerhedsfirma. 

- For tre til fire år siden var udviklingen rimelig flad, men inden for det seneste år er den vokset med 120 pct. og lige nu ligner det en tredobling. Alene i formiddag har jeg haft fire firmaer, der vil have gennemgået deres rejseprocedurer, siger Susanne Diemer.