Kupforsøg i Tyrkiet

Lisa risikerer at få ferie ødelagt: Jeg er bange for at rejse til Tyrkiet med min syv-årige søn

Lisa Dalslet er en af de danskere, der har bestilt rejse til Alanya. Hun skal afsted onsdag. Nu er hun utryg og og vil gerne rejse et andet sted hen.

Lisa Dalslet fra Herlev er en af de mange danskere, der har bestilt en ferierejse til Alanya inden forsøget på militærkup i Ankara og Istanbul natten til lørdag. Hun skal efter planen rejse til Alanya på onsdag med sin syv-årige søn Johannes.

Lisa og Johannes skal med rejsebureauet Star Tour, men nu har situationen i Tyrkiet gjort Lisa utryg, og hun vil gerne rejse et andet sted hen.

- Jeg ville gerne ombookes til et andet hotel i et andet land. Så jeg er sikker på, at jeg kommer af sted. Jeg har bare ikke lyst til at tage af sted med en syv-årig søn alene. Hvis jeg vælger at ombooke i dag, skal jeg selv betale, så længe de endnu ikke har taget stilling til onsdag. Jeg kan ikke vide mig sikker på, om der er ro i landet, når udenrigsministeriet fraråder det, siger Lisa Dalset til TV 2.

Udenrigsministeriet har i sin rejsevejledning frarådet al unødvenig rejse til Tyrkiet.

Lisa Dalslet har fuld forståelse for det, der sker i Tyrkiet, men hun synes det er ærgerligt, at Star Tour ikke kan hjælpe hende og de mange andre danskere, der skal afsted til Alanya i løbet af næste uge.

- Jeg synes det er ærgerligt, de ikke forebygger problemet. Hvis det var om 14 dage, ville jeg være forstående overfor det. Nu kan vi redde situationen. Jeg ved, at der er mange, der bliver ramt. Jeg kan ikke forstå, at man kun får at vide, at man skal vente. Jeg havde forventet at få en ny ferie, nu hvor der er disse tilstande, siger Lisa Dalsted.

Vil kunne få penge tilbage

Hos Star Tour siger pressechef Nikolai Johnsen til TV 2, at hvis Udenrigsministeriet i næste opretholder sin rejsevejledning, hvor al unødig rejse til Tyrkiet frarådes, vil kunder som Lisa Dalslet og andre, der skal afsted til Alanya i næste uge, kunne få deres penge tilbage.

- Nu har vi foreløbig prøvet at løse problemerne for dem der skulle have været afsted nu og på mandag og tirsdag. Nu går vi i gang med at vurdere næste uge. Vi er i kontakt med Udenrigsministeriet, siger Nikolai Johnsen.

Han understreger, at selv om Star Tour prøver at skaffe deres kunder ferier et andet sted, er der ikke så mange andre rejser at vælge mellem hos rejsebureauerne.

- Der er ikke så meget at vælge imellem, men hvis Udenrigsministeriet fastholder deres rejsevejledning, vil folk kunne få deres penge tilbage, siger Nikolai Johnsen.