Samfund

Ferie i Tyrkiet truet for omkring 30.000 danskere: Bureauer håber på ny rejsevejledning

Mellem 29.000 og 34.000 danskere skal i de kommende uger til Tyrkiet med Star Tour, Bravo Tours og Spies.

De danske rejsebureauer Spies, Star Tour og Bravo Tours har aflyst alle deres afgange til Tyrkiet søndag. De tre rejsebureauer har tilsammen mellem 29.000 og 34.000 danskere, som i de kommende uger har bestilt rejser til landet hos selskaberne.

Nu håber bureauerne, at det danske udenrigsministeriums rejsevejledning, hvor al unødig rejse til Tyrkiet frarådes, bliver ændret til den kommende uge.

- Ude i resten af Europas lande har de en anden rejsevejledning, for eksempel i England, Tyskland og Belgien, hvor vores søsterselskaber hele lørdagen har sendt gæster til Tyrkiet, siger Torben Andersen, kommunikationschef i Star Tour.

Derfor håber han på en ny dansk rejsevejledning.

- Vi håber, der kommer ens forhold i hele Europa, og at de nordiske landes udenrigsministerier ændrer rejsevejledningen. Vi håber på et fælles europæisk fodslag, når det kommer til rejsevejledninger til Tyrkiet, siger Torben Andersen til TV 2.

Også hos Star Tour afventer man med spænding et møde mellem de nordiske udenrigsministre om situationen i Tyrkiet.

- Vi afventer udenrigsministeriets møde med de øvrige nordiske lande i morgen klokken 12. Hvis der kommer ændringer i rejsevejledningen efter det møde, vil vi forholde os til det, siger Nikolai Johnsen, pressechef hos Star Tour til TV 2.

Begge selskaber oplyser, at alle afgange til Tyrkiet søndag er aflyst.

- Søndag sender vi ikke gæster afsted. Vi tror på, at udenrigsministeriet kommer med en ny rejsevejledning, og derfor har vi et håb om, at folk, der har en rejse efter søndag, vil komme afsted, siger Torben Andersen.

- Vi har valgt at aflyse de tre afgange, vi har i morgen, søndag, siger Nikolai Johnsen.

Hos Bravo Tours lyder meldingen, at selskabet tidligst sender gæster til Tyrkiet igen på tirsdag.

- Men det afhænger af Udenrigsministeriets udmelding, da det er deres anbefalinger, vi følger, siger Stig Elling, rejseambassadør for Bravo Tours, til Ekstra Bladet.

Tusindvis af danskere skal til Tyrkiet

Torben Andersen skønner, at cirka 6000 har bestilt rejser hos Spies til Tyrkiet i resten af skoleferien, mens Nikolai Johnsen skønner, at mellem 15.000 og 20.000 har bestilt rejser til Tyrkiet resten af sommersæsonen.

Rejseambassadør Stig Elling fra Bravo Tours skønner overfor TV 2, at selskabet sender 700 danskere afsted til Tyrkiet om ugen fra næste uge og frem til midten af oktober. Det betyder, at cirka 8000 danskere efter planen skal til Tyrkiet med Bravo Tours resten af sommeren.

Det betyder, at i alt mellem 29.000 og 34.000 danskere efter planen skal med et af de tre selskaber til Tyrkiet i løbet af sommeren.