Borgmester vil smække kassen i over for kønsopdelt svømmeundervisning

Står det til den københavnske kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, så skal kønsopdelt svømning ikke ske med kommunekroner.

Der kommer ikke nye kommunale støttekroner til den omdiskuterede Hovedstadens Svømmeklub, hvis det står til kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF).

Det skriver P4 København.

Hovedstadens Svømmeklub kunne tidligere på året fortælle, at man havde fået flere hundrede nydanske piger til at gå til svømning, fordi man havde lavet svømmehold kun for piger. Initiativet mødte stor politisk modstand blandt andre fra integrationsminister, Inger Støjberg (V). Men nu kan svømmeklubben fortælle, at man fortsætter ufortrødent, og at man er klar til at udvide ordningen, hvis det bliver nødvendigt.

Borgmester vil smække kassen i

Det har fået Carl Christian Ebbesen til at true med at smække kommunekassen i.

- Det er fuldstændig absurd, at man laver hold, der imødekommer fanatiske religiøse krav med nedrullede gardiner og forbud mod mænd i svømmehallen. Ikke engang livsreddere må være tilstede. Det skal vi bekæmpe, siger han til P4 København.

Om svømmeklubben skal have støtte eller ej, er dog ikke udelukkende op til borgmesteren. Det skal aftales med de øvrige partier i Borgerrepræsentationen.

Radikale: Kønsopdelt svømning er en succes

Hos De Radikale er man ikke klar til at følge borgmesteren. Partiets fungerende kulturordfører i Borgerrepræsentationen, Michael Gatten er tværtimod begejstret for svømmeklubbens kønsopdelte hold.

- Det er rigtig pinligt at høre fra en kulturborgmester, der også skal omfavne idrætten og børn. Svømningen integrerer i høj grad folk og er en kæmpestor succes, siger han.

Carl Christian Ebbesen har også bedt sin forvaltning undersøge, om det juridisk kan lade sig gøre at nægte klubber at bruge kommunens svømmehaller og lokaler til kønsopdelte hold.

- Det kan være, at vi ikke stiller lokaler eller svømmehal til rådighed for de foreninger, der imødekommer religiøse krav, siger han til P4 København.